اتخاذ راهکارهای اصولی برای تحقق برنامه های فراوری و اشتغال لازم است

به گزارش مرجع مقالات، نهمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع رسیدگی به گلایه مندی فعالان مالی درباره افزایش چشمگیر گازبها و قطع گاز بعضی صنایع، بعلاوه آنالیز مسائل و مسائل استقرار واحدهای صنعتی و معدنی، دریافت مجوزهای زیست محیطی و تعارض قانونی در این زمینه، برگزار گردید.

اتخاذ راهکارهای اصولی برای تحقق برنامه های فراوری و اشتغال لازم است

استاندار مازندران در این نشست گفت: باید با اتخاذ راه حل درست و اصولی، علاوه بر کاهش مسائل فراروی واحدهای فراوریی و صنعتی، زمینه و بستر لازم را برای دستیابی به اهداف موردنظر در این بخش به ویژه در اشتغال، افزایش بهره وری و بهبود وضع مالی فراهم کرد.

سیدمحمود حسینی پور، با اشاره به افزایش قیمت حامل های انرژی در بودجه سال 1400 کل کشور، اظهار کرد: قطع گاز و برق واحدهای فراوریی و صنعتی استان در سالی که به وسیله رهبری معظم انقلاب با عنوان مانع زدایی و پشتیبانی از فراوری نام گذاری شده است، منطقی و توجیه پذیر نیست.

وی اضافه نمود: با نظارت فرمانداران و تشکیل کارگروه ویژه متشکل از نمایندگان ادارات صنعت، معدن و تجارت، واحدهای فراوریی با هدف استمرار فعالیتشان می توانند 30 درصد هزینه گاز و برق مصرفیشان را در زمان دریافت قبض پرداخت و بقیه را به صورت قسط بندی در مدت یک سال بازپرداخت نمایند.

استاندار مازندران گفت: می توان با استفاده از ظرفیت مجمع نمایندگان مازندران، موضوع کاهش قیمت حامل های انرژی واحدهای فراوریی و صنعتی مازندران را که صادرات محور نیستند، در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و در صورت تصویب، مسائل و موانع موجود این واحدها برطرف می گردد.

حسینی پور با تأکید بر اینکه گاز و برق مصرفی واحدهای فراوریی و صنعتی بدهکار استان به هیچ عنوان نباید قطع گردد، اضافه نمود: باید با اتخاذ راه حل درست و اصولی، علاوه بر کاهش مسائل فراروی واحدهای فراوریی و صنعتی، زمینه و بستر لازم را برای دستیابی به اهداف موردنظر در این بخش به ویژه در اشتغال، افزایش بهره وری و بهبود وضع مالی فراهم کرد.

رئیس شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران تأکید کرد: مدیران دستگاه های اجرایی ذی ربط باید موانع مرتبط با بخش اشتغال و فراوری را شناسایی و پس از طرح مسائل واحدهای فراوریی و صنعتی تعطیل و یا نیمه فعال در جلسات شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، نسبت به آن راه حل ارائه دهند.

استاندار مازندران با بیان اینکه محیط زیست استان باید همراه و همگام با دیگر دستگاه های اجرایی ذی ربط در جهت رشد و توسعه بخش مالی کشور گام های مؤثرتری بردارد، گفت: کارشناسان محیط زیست نیز باید با خودداری از اعمال هرگونه سلایق شخصی، در صدور گواهی تأیید استقرار واحدهای فراوریی و صنعتی اهتمام بیشتری داشته باشند.

حسینی پور لازمه توسعه بیش ازپیش مازندران در بخش های مختلف را حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و رونق بخشیدن واحدهای فراوریی و صنعتی دانست و اضافه نمود: با برطرف بعضی موانع اداری و تسهیل گری، می توان زمینه توسعه بیش ازپیش این استان فراهم کرد.

وی ادامه داد: در شرایط سخت مالی، واحدهای فراوریی و صنعتی فعال نباید دغدغه ای نسبت به قطع گاز و برق مصرفی خود داشته باشند و باید تمام توان و همت خود را صرف فراوری بیشتر و شکوفایی کشور نمایند.

مصوبات تازه، فعالان مالی را نگران می نماید

رئیس اتاق ساری نیز در این نشست با بیان اینکه افزایش ناگهانی و چندین برابری گازبها مسائلی را برای فراورینمایندگان و صنعتگران ایجاد نموده است، خواهان نگاه جدی نمایندگان مجلس به این موضوع شد و گفت: فراورینماینده احتیاج به حمایت دارد نه اینکه هرچند وقت یک بار مصوبه تازهی بیاید و یک شوک و نگرانی را بر فعالان مالی ما وارد کند.

عبداله مهاجر دارابی با اشاره به مسائلی که در زمان بهره برداری واحدها در نتیجه استعلامات زیست محیطی برای سرمایه گذاران پیش می آید، توضیح داد: واحد فراوریی یا صنعتی در مرحله استقرار اولیه در شهرک و نواحی صنعتی، متضمن اخذ مجوز از محیط زیست نیست اما در مرحله بهره برداری استعلام ضرورت دارد و این دقیقاً زمانی است که سرمایه گذار هزینه و وقت زیادی را برای راه اندازی واحد خود صرف نموده است.

وی ادامه داد: مسئولیت هرگونه تناقض در این زمینه بر عهده صنایع کوچک و شرکت شهرک ها و نواحی صنعتی است درحالی که صادرنماینده جواز تأسیس، دستگاه دیگری است. موضوع مهم، متولی گری است که به صورت واحد و در اختیار یک سازمان نیست و همین مسئله، مسائل را مضاعف می نماید.

متولی صدور مجوزها باید تعیین و واحد باشد

دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران با اشاره به اینکه هیأت مقررات زدایی با شعار حمایت از فراوری و بهبود فضای کسب وکار وارد شده است، گفت: اما می بینیم در مرحله دریافت پروانه بهره برداری به علت تعیین نبودن متولی واحد، فعال مالی با تعارضات منافع روبرو می گردد بنابراین درخواست ما این است که متولی واحدی در مجوزها داشته باشیم.

مهاجر دارابی در انتها جلسه تأکید کرد: در جلسات کمیسیون و کمیته ها، حتماً رؤسای ادارات و یا نمایندگان تام الاختیار آنها حضور داشته باشند تا در جلسه شورای گفت وگو شاهد سخنان ضدونقیض مدیر با معاون یا کارشناس ادارات نباشیم.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 18 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1401 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 2023

به "اتخاذ راهکارهای اصولی برای تحقق برنامه های فراوری و اشتغال لازم است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتخاذ راهکارهای اصولی برای تحقق برنامه های فراوری و اشتغال لازم است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید