دغدغه والدین نسبت به سطح آموزش در مدارس، لزوم ارتقای کیفیت تعلیم

به گزارش مرجع مقالات، خبرنگاران- گروه استان ها: هر ساله از نیمه شهریورماه به بعد، تکاپو و هیاهو برای رفتن به مدرسه شروع می گردد و پس از شروع بازگشایی مدارس، دغدغه و نگرانی نسبت به شرایط فضای تدریس، امکانات و کیفیت آموزش به فرزندان، والدین را درگیر خود می نماید.

دغدغه والدین نسبت به سطح آموزش در مدارس، لزوم ارتقای کیفیت تعلیم

از سوی دیگر مدیران و مسئولان آموزش و پرورش طی بازه زمانی سه ماهه قبل از آغاز سال تحصیلی جدید، بایستی امور مختلفی را مورد توجه قرار دهند از جمله ایمن سازی مدارس، بهسازی و نوسازی، تامین نیروی انسانی لازم، توزیع کتب درسی و... که در این میان یکی از مهمترین اقدامات بایستی برنامه ریزی برای افزایش کیفیت کار تدریس و مهیاسازی امکانات لازم به منظور ارتقای سطح آموزش باشد.

در حال حاضر کیفیت یکی از محورهای اصلی همه مباحث آموزشی بوده و ارتقای آن از مهمترین تکالیف آموزش و پرورش است. کیفیت آموزش چندین حوزه از جمله فرآیند تعلیم دانش آموزان و امکانات و تجهیزات آموزشی را در بر می گیرد.

این عوامل از درون مجموعه نظام آموزش و پرورش موجب ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی می شوند و نظام آموزشی می تواند با مدیریت کارآمد و موثر و برنامه ریزی اصولی، نقشی مهمی در این زمینه داشته باشد.

ایجاد شرایط مطلوب برای تعلیم مستلزم صرف اعتبار

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگاران، ضمن بیان اینکه سال جاری 240 هزار دانش آموز در دوره های مختلف تحصیلی در استان مشغول به فراگیری دانش هستند، گفت: ارتقای شرایط در مدارس و افزایش کیفیت تعلیم و تدریس یکی از دغدغه های آموزش و پرورش است.

شهریار فولادوند اضافه نمود: کوشش لازم اجرا شده تا کمبود نیرو در آموزش و پرورش استان با استفاده از ظرفیت چهار هزار نفر پرسنل حق التدریس جبران گردد و از سوی دیگر این نیروها با فراگیری آموزش های مورد نظر، از آمادگی و مهارت لازم برای تدریس برخوردار باشند.

کوشش نموده ایم تا کمبود نیرو در آموزش و پرورش استان با استفاده از ظرفیت چهار هزار نفر پرسنل حق التدریس جبران گردد و از سوی دیگر این نیروها با فراگیری آموزش های مورد نظر، از آمادگی و مهارت لازم برای تدریس برخوردار باشندمدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی بیان نمود: در همین راستا اقدامات لازم به منظور آماده سازی و تجهیز مدارس و همچنین ارتقای سطح دانش نیروهای انسانی در تابستان اجرا شده تا بتوانیم خدمات آموزشی مناسب تری را به دانش آموزان در تمامی مقاطع ارائه دهیم.

وی مطرح نمود: در سال تحصیلی 98-97 در استان بیش از 14 هزار نفر پرسنل موظف و حدود چهار هزار نفر نیروی حق التدریس در دو هزار کلاس درس خدمات آموزشی و پرورشی را به دانش آموزان ارائه می دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اجرای پروژه مهر اضافه نمود: از ابتدای تعطیلی مدارس و آغاز تابستان، مجموعه ای از همکاران در اجرای پروژه مهر در قالب چندین کمیته فعالیت خود را آغاز کردند تا موارد مهم و اصلی از جمله تامین تجهیزات لازم برای مدارس و آماده سازی نیروی انسانی را پیگیری نمایند.

فولادوند خاطر نشان کرد: یکی از مسائل اصلی و مهم ایجاد شرایط مناسب و مطلوب برای تعلیم دانش آموزان در مدارس است، در این زمینه برنامه ای مبنی بر هوشمند سازی 10 درصدی مدارس به صورت سالانه وجود داشت که طی دو سال با در نظر دریافت اعتبارات انجام شد، البته این اقدام در بخش دولتی کمتر از 20 درصد بود و با یاری خیران و اولیای دانش آموزان صورت گرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: هوشمند سازی مدارس هزینه های بسیار زیادی را به ما تحمیل می نماید، اما اگر بدانیم این مدارس استفاده حداکثری دارد قطعا در این مسیر حرکت خواهیم کرد، در غیر این صورت هزینه کرد در این بخش جزو اولویت ها نیست.

برگزاری دوره های آموزشی برای معلمان در حال اجرا است

معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگاران در این زمینه گفت: به منظور ارائه خدمات آموزشی با کیفیت مناسب، از ابتدای تابستان سال جاری 127 عنوان دوره آموزش ضمن خدمت ویژه کتب نو و جدید مقطع متوسطه در استان مرکزی برگزار گردیده است.

به منظور ارائه خدمات آموزشی با کیفیت مناسب، از ابتدای تابستان سال جاری 127 دوره آموزش ضمن خدمت ویژه کتب جدید مقطع متوسطه در استان مرکزی برگزار گردیده استاحمد حسینی بیان نمود: این دوره های آموزشی که به منظور توجیه دبیران استان برگزار گردید، شامل 33 دوره کلی، 25 دوره دانش افزایی متمرکز کشوری و 69 دوره آموزشی الکترونیکی ویژه کتب جدید بوده است.

وی ادامه داد: علاوه بر موارد ذکر گردیده به منظور ارتقای سطح مهارت های حرفه ای دبیران پایه دوازدهم در تدریس کتب جدید، 58 دوره آموزشی در سال تحصیلی 98-97 به صورت حضوری و 69 عنوان دوره به صورت غیر حضوری برگزار گردیده است.

معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش استان مرکزی مطرح نمود: مدرسان هنرستان های فنی و حرفه ای نیز به منظور بهبود فرآیند یاددهی علاوه بر شرکت در آموزش های ضمن خدمت کتب جدید، می توانند از کتب راهنمای معلم که توسط دفتر تالیف کتب درسی شاخه فنی و حرفه ای تهیه گردیده استفاده نمایند.

به نظر می رسد در راستای ارتقای سطح آموزش در مدارس، مجموعه ای از مباحث از جمله مهارت های آموزگاران و به روز بودن دانش و روش تدریس و همچنین برخورداری از امکانات مطلوب و تجهیزات به منظور تعلیم موثرتر و ماندگارتر نقش مهم ایفا می نمایند و چنانچه زمینه تحقق موارد مذکور فراهم گردد، می توان انتظار داشت که سطح تعلیم و آموزش در مدارس ارتقا یابد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 6 بهمن 1397 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 5

به "دغدغه والدین نسبت به سطح آموزش در مدارس، لزوم ارتقای کیفیت تعلیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دغدغه والدین نسبت به سطح آموزش در مدارس، لزوم ارتقای کیفیت تعلیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید