در زمینه معیشت و رفاه عشایر باید قدم های بزرگ تری برداریم

به گزارش مرجع مقالات، رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: 30 هزار خانوار عشایری از انرژی های خورشیدی بهره مند هستند و طبق برنامه این تعداد به 75 هزار خانوار می رسد.

در زمینه معیشت و رفاه عشایر باید قدم های بزرگ تری برداریم

به گزارش خبرنگاران ، کرمعلی قندالی در حاشیه آئین افتتاح تأمین آب خلیل آباد الیگودرز به خبرنگاران بیان نمود: در جامعه عشایری معیشت، استقرار و رفاه به عنوان فاکتورهای مهم مدنظر است.

وی اضافه نمود: جمعیت عشایری بر اساس سرشماری سه دوره ثابت است و 213 هزار خانوار با جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفر عشایر در کشور وجود دارد.

وی یادآور شد: خوشبختانه جامعه عشایری یک جامعه مولد کم توقع و بهره ور بوده و احساس می کنیم در زمینه معیشت و رفاه این جامعه باید قدم های بزرگ تری را برداریم.

قندالی بیان نمود: باید تنوع معیشت مطرح باشد که در این راستا طرح زنجیره فراوری، طرح چرخه گیاهان دارویی، طرح صنایع دستی، طرح گردشگری، طرح فرآوری و زنجیره فراوری لبنیات، طرح تبدیل اراضی دیم به کشت علوفه یا باغ تعریف شد و طرح است.

به گفته وی، با توجه به قوانین برنامه ششم توسعه و برنامه های دائمی به نظر می رسد در زمینه تنوع معیشت قدم های خوبی را برداریم مخصوصاً در حوزه استفاده از ظرفیت های سرزمینی باید از تک محصولی به تنوع معیشت تبدیل شوند.

قندالی افزود: در دولت طرح های خوبی به تصویب رسید که طرح های ویژه ارتقاء سطح سواد، دانش و مهارت همچنین طرح فرهنگی مذهبی و طرح بهداشت و درمان برای جامعه عشایری ابلاغ شد.

وی گفت: 66 هزار کیلومتر راه عشایری در کشور وجود دارد که تمامی دستگاه های مرتبط باید برای حفظ این راه ها کوشش نمایند.

این مسئول مطرح نمود: طرح جایگزینی سوخت فسیلی در دستور کار بوده و استفاده از انرژی های نو و پنل های خورشیدی در نظر گرفته شده است و از اهداف راهبردی ما است.

قندالی اظهار کرد: حدود 30 هزار خانوار در کشور از این نعمت برخوردار هستند و با توافق وزارت نیرو در نظر داریم که بتوانیم تا 75 هزار خانوار از انرژی خورشیدی بهره مند شوند.

وی بیان نمود: گیاهان دارویی ظرفیت های خوبی برای منبع درآمد عشایر است که باید کوشش گردد در این راستا بخوبی عمل گردد.

او مطرح نمود: یک درصد ورودی به صندوق توسعه ملی هر سال به عنوان سرمایه در گردش برای اجرای زنجیره فراوری گوشت قرمز به سازمان عشایر اختصاص پیدا می نماید، خوشبختانه سال جاری در شش ماهه اول 400 میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.

قندالی افزود: کوشش می کنیم همه مبالغ با سود 10 درصد به عشایر پرداخت گردد. همچنین علاوه بر این 100 میلیارد تومان از اعتبارات محل مدیریت بحران با سود چهار درصد و با دوره برگشت 5 ساله برای تشکل ها در نظر گرفته شد تا بتوانیم به وسیله تشکل ها قدم های مثبتی را برای جامعه عشایری برداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 شهریور 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 204

به "در زمینه معیشت و رفاه عشایر باید قدم های بزرگ تری برداریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در زمینه معیشت و رفاه عشایر باید قدم های بزرگ تری برداریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید