قطره چشمی که می تواند 80 درصد مانع از افزایش نمره چشم شما گردد ، بالا رفتن نمره چشم مضرات زیادی مانند نازک و ضعیف شدن شبکیه خواهد شد
به گزارش مرجع مقالات، دید ضعیف می تواند شامل احساس نقاط کور، ضعف بینایی در شب و تاری دید باشد. شایع ترین علل آن هم وراثت، بالا رفتن سن یا ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت است. بنابراین برای تشخیص و برطرف آن باید حتماً به موقع به متخصص مراجعه کرد.
خبرنگاران -یکتا فراهانی: از دست دادن قدرت بینایی و ضعیف شدن آن تأثیر قابل توجهی بر زندگی افراد دارد وگاهی حتی می تواند توانایی های آنها را در حفظ استقلال، شغل و تأمین زندگی خود و خانواده شان با مشکل روبرو کند. ضمن آنکه زمین خوردن و وارد آمدن آسیب های جدی نیز می تواند بر سلامت روان، شناخت، عملکرد اجتماعی، اشتغال و پیشرفت تحصیلی در ارتباط باشد.
افزایش تدریجی نمره چشم
دکتر عبدالحسین غفوریان، جراح و متخصص چشم، فوق تخصص افتالمیک پاتولوژی از دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا درباره چگونگی مقابله با افزایش نمره چشم می گوید: در مورد چگونگی مقابله با افزایش نمره چشم؛ به ویژه در بچه ها که نمره چشم آنها به سرعت در حال افزایش است و بعلاوه افرادی که از عینک های خیلی ضخیم با نمره های پا نزده، شانزده تا بیست استفاده می نمایند کار نسبتاً تازهی انجام داده است.
توجه داشته باشیم نمره چشم این افراد از اول بالا نبوده؛ بلکه از نمرات پایین مانند نیم آغاز شده و به تدریج بالا رفته است.
بر اساس چند مقاله ای که اخیراً در جهان چاپ شده است می توان کاری کرد که مانع از افزایش بی رو یه نمره چشم شد.
جلوگیری از بالا رفتن نمره چشم
به گفته این جراح و متخصص چشم، می توان با ساخت قطره هایی که در داروخا نه ها هم موجود است و البته با اعمال تغییراتی در آن طبق فرمول هایی که امتحان خودشان را هم پس داده اند و با رسیدن به یک ترکیب تازه؛ مانع از افزایش نمره چشم شد. البته این قطره ها شب یا صبح یک بار به مدت حداقل یک سال باید در چشم ریخته شوند.
استفاده از این قطره تقریباً در 80 درصد بیماران مانع از افزایش نمره چشم آنها خواهد شد؛ موضوعی که می تواند به خصوص برای بچه ها، نو جوا نان و جوانان بسیار مؤثر و یاری نماینده باشد. چون می تواند مانع از افزایش نمره چشم آنها گردد.
مضرات بالا رفتن نمره چشم
دکتر غفوریانمی گوید فراموشنکنیمبالا رفتن نمره چشم ضررهای زیادی دارد و فقط به تعویض عینک محدود نخواهد شد. بالا رفتن نمره چشم باعث نازک و ضعیف شدن شبکیه خواهد شد.
گاهی عمل جراحی اصلاح نمره چشم در سنین بالا غیرممکن خواهد شد. ضمن آنکه تعویض عینک های متعدد نیز نیازمند صرف هزینه زیادی است.
در واقع وقتی نمره عینک از حدی بالاتر برود شکل و فرم چشم را تغییر می دهد و چشم از پشت عینک نیز خیلی کوچک یا خیلی بزرگ نشان داده می گردد؛ بعلاوه آسیب های دیگری که همه آنها به علت بالا رفتن نمره چشم به فرد خواهد بود. به همین علت استفاده از قطره ای که بتواند مانع از افزایش نمره چشم گردد یاری موثری برای سلامت و زیبایی چشم به شمار می رود و پیشرفت خیلی بزرگی به شمار خواهد رفت.
نتایج موفقیت آمیز استفاده از قطره چشم
دکتر عبدالحسین غفوریان، جراح و متخصص چشم می گوید جزء اولین کسانی در کشور بوده که آغاز به ساختن و تجویز این قطره چشم نموده است.
در حال حاضر نیز بیش از پنج شش سال است که این قطره را برای بیماران تجویر می نماید و تا به امروز چند هزار بیمار توانسته اند از این خدمات استفاده نمایندکه نمره چشم 80 درصد آنها بالا نرفته و حتی در حدود 10 تا 20 درصد از آنها کمی پایین تر هم آمده است. در 20 درصد به جای مانده افراد هم یا نمره چشمشان به خوبی کنترل نشده یا فقط تا حدودی کنترل شده؛ ولی اکثریت مواقع استفاده از این قطره موفقیت آمیز بوده است.
ضرورت مراجعه به موقع به چشم پزشک
به گفته این فوق تخصص افتالمیک، نمره چشم برخی بیماران هر سال یک تا یک و خورده ای بالاتر می رود و در نهایت با نمره چشم شش به پزشک مراجعه می نمایند؛ در صورتی که نمره چشم آنها دو سه سال قبل بسیار کمتر و مثلاً در حد دو بوده است. اما با تجویز و تشخیص دارو و ساخت این قطره نمره چشم بیمار ثابت مانده و مانند سال های قبل روند افزایشی نداشته است.
بعلاوه دکتر غفوریان بیمارانی داشته اند که از چهارده سالگی نمره چشم آنها در حال افزایش بوده؛ اما با استفاده از این قطره نمره چشم آنها ثابت شده و بعد از هجده سالگی عمل جراحی رضابت بخشی هم داشته اند.
مزایای ثابت ماندن نمره چشم
به گفته فوق تخصص افتالمیک پاتولوژیمی گوید اولین شرط اینکه کسی بتواند تحت عمل جراحی لیزیک قرار بگیرد و عینکش را بردارد این است که نمره چشم او حداقل 6 تا 12 ماه ثابت بماند.
او می گوید افرادی که که از کودکی یا نوجوانی تحت نظر او بوده اند مانند نهالی هستند که خودشان کاشته اند. بعلاوه بسیار لذت بخش است که نمره چشم آنها طی پنج شش سال ثابت بوده و با وارد شدن در جامعه و انجام کارهای مختلف با عمل جراحی می توانند دیگر عینک هم نرنند.
روند افزایشی استفاده از قطره چشم برای جلوگیری از بالا نرفتن نمره چشم
به عقیده این جراح و متخصص چشم استفاده از این قطره هم مانند هر کشف تازهی که در علم رخ می دهد ابتدا با مقاومت زیادی رو به رو می گردد و عده زیادی در برابر آن گارد می گیرند.
ولی همواره پزشکان و متخصصانی هستند که پیشگام می شوند و ریسک های احتمالی را به جان می خرند و آغاز می نمایند به اجرای درمان تازه کشف شده. دکتر غفوریان هم چنین درمانی را برای بیمارانش در پیش گرفته که نتایج آن هم موفقیت آمیز بوده است.
در حال حاضر تعداد بیشتری از پزشکان رو به تجویز این قطره آورده اند در حالی که پنج شش سال پیش تعداد آنها به انگشتان یک دست هم نمی رسیدو کمتر کسی دست در کشور چنین کاری انجام می داد.
نکته مهم در استفاده از قطره آتروپین
این جراح و متخصص چشم می گوید نام این قطره که می تواند مانع از بالا رفتن نمره چشم گردد آتروپین است که در داروخا نه ها موجود است و باید به وسیله پزشک 100 برابر رقیق گردد. بر اساس مقاله ای که در مورد این موضوع چاپ شده این قطره باید یک بار در روز داخل چشم ریخته گردد.
اما نکته مهم آن است که حداقل یک سال باید از این قطره استفاده گردد. به این ترتیب، تقریباً نزدیک 80 درصد موارد نتیجه مثبت حاصل می گردد ونمره چشک بالا نمی رود؛ ضمن آنکه در برخی موارد هم نمره چشم کمی پایین تر هم می آید.
لزوم توجه به فشار چشم و مقدار گیری آن
به گفته دکتر غفوریان، قطره دیگری که به ویژه برای اطفال برای جلوگیری از افزایش چشم استفاده می گردد قطره ای است که بتواند جلوی فشار چشم را بگیرد. فشار چشم برخی افراد ذاتاً کمی بالاست؛ البته نه آ ن قدر بالا که خطر بیماری آب سیاه برای آنها مطرح باشد. امافشار چشم کمی بالا در بچه ها و سنین پایین که بافت چشم هنوز نرم است باعث بزرگ شدن کره چشم می گردد.
درشتی و بزرگی کره چشم هم مترادف با ضعیفی و نزدیک بینی خواهد بود؛ چیزی که باعث می گردد به مرور نمره چشم بالا برود. بنابراین اولین قدم برای درمان کودکی که نمره چشم او در حال بالا رفتن است مقدار گیری فشار چشم است. در صورت بالابودن فشار چشم با قطره های ضد فشار چشم که در تمام داروخانه ها موجود است می توانیم جلوی بالا رفتن نمره چشم را بگیریم.
منبع: همشهری آنلاین