پنج راه اصلی پیشگیری از سکته مغزی را بشناسید
به گزارش مرجع مقالات، مهم ترین مطلب خوشایندی که در مورد سکته ها می توان گفت این است که بیشتر آنها قابل پیشگیری هستند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، از طریق تغییر سبک زندگی سالم و کار با پزشکان برای کنترل عوامل پرخطر سکته می توان تا 80٪ از سکته های مغزی را پیشگیری کرد. محققان اقدامات بی شماری را که مردم می توانند برای کاهش خطر سکته مغزی انجام دهند، شناسایی کرده اند.
دکتر چریل بوشنل، نورولوژیست و مدیر مرکز جامع سکته مغزی در کارولینای شمالی، در این باره می گوید: اقدامات پیشگیرانه در مورد سکته مغزی در پیشگیری از زوال عقل هم مؤثر هستند. افراد می توانند با انجام کارهای مشابه از هر دو عارضه پیشگیری کنند.
5 روش پیشگیری از این دو عارضه عبارتند از:
ترک سیگار از طریق افراد سیگاری
مطالعات نشان می دهد که به ازای هر پنج سیگاری که فرد سیگاری در روز می کشد، خطر سکته مغزی 12٪ افزایش می یابد.
بوشنل می گوید: مردم فکر می کنند که سیگار کشیدن باعث سرطان ریه می شود، اما آنها درک نمی کنند که به مغز و رگ های خونی هم آسیب می رساند. از نظر پیشگیری از سکته، ترک سیگار بسیار حائز اهمیت است.
تحرک و فعالیت بیشتر
مردان و زنان پرتحرک 25٪ -30٪ با خطر کمتر سکته مغزی نسبت به افرادی که کم تحرک هستند روبرو می باشند. ثابت شده است که فعالیت بدنی باعث کاهش کلسترول، کمک به حفظ وزن سالم و فشار خون پایین می شود- همه عواملی که می توانند خطر سکته را کاهش دهند.
به گفته بوشنل: شواهد مربوط به فعالیت بدنی غیرقابل انکار است. حتی فقط 10 دقیقه حرکت در هر ساعت بهتر از نشستن به مدت طولانی است. بدترین اتفاقی که می تواند بیفتد نشستن در تمام طول روز است. پیاده روی بهترین ورزشی است که وجود دارد. بلند شوید و راه بروید.
کنترل دائمی فشارخون
فشار خون بالا، علت اصلی سکته های مغزی است. در حالی که می توان از طریق تغییر سبک زندگی یا با مصرف دارو آن را کنترل کرد، اما از هر 5 فرد بزرگسال فقط 1 نفر آن را به درستی کنترل می کند. سیگار کشیدن، دیابت، چاقی، کلسترول بالا و رژیم غذایی ناسالم می تواند فشار خون را از محدوده سالم خارج کند.
داشتن رژیم غذایی سالم
دقت در انتخاب غذاهای سالم می تواند افزایش وزن را به حداقل برساند. اما انتخاب غذاهای سالم بدون توجه به وزن هم ارزش دارد.
بوشنل در این باره می گوید: تغذیه مهمتر از کاهش وزن است. رژیم های متعددی وجود دارند که نشان می دهد خطر سکته مغزی را کاهش می دهند مانند رژیم غذایی برای جلوگیری از فشار خون بالا (DASH) یا رژیم غذایی مدیترانه ای. هر دو بر مصرف زیاد میوه ها، سبزیجات و لبنیات کم چرب، غلات سبوس دار، ماهی و آجیل تأکید دارند، در حالی که غذاهای مملو از چربی اشباع، کلسترول و چربی های ترانس در آنها کم هستند.
شروع اقدامات پیشگیرانه از سنین جوانی
سکته مغزی برای جوانان هم اتفاق می افتد. حدود 10٪ -15٪ از کل سکته های مغزی در بزرگسالان 50 سال به پایین اتفاق می افتد.
تحقیقات اخیر نشان می دهند همان عواملی که باعث سکته در بزرگسالان مسن می شود مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی و دیابت، در جوان ترها هم باعث سکته می شود.
به گفته بوشنل: شما در جوانی به بیماری فکر نمی کنید. اما آن وقت است که باید عادت های خوب شروع شود.
منبع: جام جم آنلاین