خبرنگاران حضور نظامی آمریکا در افغانستان؛ بایدن چه تصمیمی می گیرد؟

به گزارش مرجع مقالات، تهران -ایران- آمریکا که در سال 2001 میلادی و با دستاویز قرار دادن جنگ علیه تروریسم به افغانستان حمله و طالبان را سرنگون کرد، حال با قدرت دریافت دوباره این گروه و توافق صلحی که ترامپ با این گروه بست، دولت بایدن را بر سر ادامه اشغالگری یا خروج در دوراهی و بلاتکلیفی قرار داده است.

خبرنگاران حضور نظامی آمریکا در افغانستان؛ بایدن چه تصمیمی می گیرد؟

به گزارش روز شنبه خبرنگاران، این بلاتکلیفی که میراث به جای مانده از دولت جورج بوش پسر است اکنون به دولت بایدن رسیده، وی برای تصمیم گیری درباره نظامیان اشغالگر باقی مانده در خاک افغانستان که آن را به جنگی 20 ساله بدون هیچ دستاوردی برای واشنگتن بدل ساخت، به گفته سی ان ان تنها 50 روز فرصت تصمیم گیری دارد.

شبکه خبری سی ان ان دراین باره گزارش داد: درحالی دولت بایدن بنابر توافقی که در دولت ترامپ با گروه طالبان به عمل آمد، تنها 50 روز دیگر باید اقدام به خروج تمامی نظامیان آمریکایی از خاک افغانستان نماید که کارشناسان نظامی نسبت به این خروج هشدار می دهند.

این رسانه خبری آمریکایی اضافه کرد: درحالیکه تاریخ ضرب الاجل معین شده در توافق دولت قبل آمریکا با گروه طالبان برای خروج باقی مانده نظامیان آمریکایی اول ماه آوریل (11 اردیبهشت 1400) است از هم اکنون تسلیحات پیشرفته باقی مانده آمریکایی در افغانستان به دیگر نگرانی های موجود دراین کشور تبدیل ساخته است.

آمریکا در تقلای خروج؟

سی ان ان نوشت: از سال 2001 میلادی و از زمان حمله آمریکا به افغانستان تا به امروز بیش از 864 میلیارد دلار هزینه این جنگ بوده و جان سوپکو (John Sopko) بازرس ویژه آمریکا در زمینه بازسازی افغانستان درگزارشی نسبت به خروج آمریکا از این کشور هشدار می دهد.

بنابراین گزارش، سوپکو در گزارش خود خروج نظامیان را یکی از مخاطره آمیزترین اقدام آمریکا در خاک افغانستان دانست.

وی در گزارش خود در این باره نوشت: افغانستان کشوری آشفته است که هرگز نمی توان بعنوان شریک قابل اعتماد بتواند از منافع خود و یا آمریکا محافظت کند.

سی ان ان به نقل از گزارش بازرس ویژه آمریکا در زمینه بازسازی افغانستان اضافه کرد: تنها هدف دولت افغانستان درحال حاضر بقای خودش است.

سی ان ان به نقل از این گزارش نوشت: (حضور این اشغالگری) همچنین باعث افزایش تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان شده و درضمن دولت افغانستان به شدت وابسته به یاری های بین المللی شده و دولت افغانستان نه تنها از لحاظ تامین امنیت و آموزش نیروها وابسته به نظامیان آمریکایی است بلکه وابسته به هزاران فرد مصلح و کارشناس نظامی است که از سوی آمریکا و پیمانکاران نظامی آمریکا تامین می شوند.

تجهیزات به جای مانده در افغانستان نابود می شوند

تارنمای خبری سی ان ان نوشت: از هم اکنون دولت بایدن برای چند هفته دیگر نیازمند به تصمیم گیری بر سر ماندن یا خروج کامل نظامیان آمریکایی از خاک افغانستان بنابر توافق بین دولت ترامپ با گروه طالبان است، اگر وی تصمیم به خروج کامل نظامیان باقی مانده آمریکایی که تعداد آنها دو هزار و 500 نفر است، بگیرد انگاه کوشش های وسیع و دشواری برای انتقال و یا انهدام تجهیزات پیشرفته آمریکایی در خاک افغانستان انجام می گیرد که با توجه به شرایط دولت افغانستان معین نیست این تسلیحات در اختیار چه گروه و افرادی قرار گیرند.

افغانستان مسائل لجستیکی نسبت به عراق دارد

سی ان ان اضافه کرد: افغانستان برخلاف عراق که خروج تمامی نظامیان آمریکایی در سال 2011 میلادی به سهولت انجام و به کویت منتقل شدند، کشوری است کوهستانی که مسائل لجستیکی بسیاری دارد و این کشور به هیچ بندرگاهی نیز نزدیک نیست، از سوی دیگر افغانستان بی ثبات باقی مانده و طالبان بار دیگر قدرت گرفته و نواحی بسیاری در این کشور را تحت کنترل خود در آورده است، اکنون گزینه انفجار گسترده برای نابود ساختن این تجهیزات مدنظر است.

این رسانه آمریکایی درادامه گزارش داد: از هم اکنون نگرانی نیز برای خروج هشت هزار نظامی باقی مانده کشورهای عضو ناتو در افغانستان وجود دارد که آنها به چه سرعتی قصد خروج از این کشور را پس از آمریکا خواهند داشت.

ایران نقش پررنگ تری در افغانستان برعهده گیرد

سی ان ان نوشت: آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکادرباره طرح های پیشنهادی این وزارتخانه در باره موضوع افغانستان گفته است که همسایگان این کشور از جمله ایران نقش پررنگ تری در افغانستان بر عهده گیرند.

صلح علاج درد افغانستان نیست

سی ان ان اضافه کرد: سوپکو در گزارش خود هشدار می دهد که صلح علاج و چاره درد افغانستان نیست، توافق یک صلح جامع در افغانستان نیازمند یاری های جدید خارجی به میزان پنج میلیاردو 200 میلیون دلار نهایت تا سال 2024 میلادی است.

**1302**

منبع: ایرنا
انتشار: 14 فروردین 1400 بروزرسانی: 14 فروردین 1400 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 1516

به "خبرنگاران حضور نظامی آمریکا در افغانستان؛ بایدن چه تصمیمی می گیرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران حضور نظامی آمریکا در افغانستان؛ بایدن چه تصمیمی می گیرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید