بازسازی آپارتمان کوچک 48 متری به روشی بسیار خلاقانه و جالب
به گزارش مرجع مقالات، گاهی اوقات بازسازی آپارتمان کوچک و کمجا تنها روش برای افزایش فضای قابل استفاده و افزایش کارایی خانه است. خیلی از مواقع طراحی داخلی خانه های آپارتمانی به صورتی است که فضای داخلی از آنچیزی که واقعا هست کوچکتر بنظر می رسد. عامل این مشکل عظیم که متاسفانه گریبان بسیاری از خانه دارها و آپارتمان نشین های ایرانی را گرفته، طراحی بد پلان و یا چیدمان نامناسب منزل است. در این پست با آپارتمانی 48.5 متری آشنا خواهید شد که دقیقا همین مشکل را داشته اما با بازسازی توانسته فضا را به خوبی متحول نموده و برای زندگی راحت مهیا سازد.
جهت دریافت خدمات هزینه بازسازی منزل با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
در بازسازی آپارتمان کوچک و طراحی این خانه سعی شده از کوچکترین و محدودترین فضاهای موجود نیز استفاده گردد. حتی ارتفاع نیز نادیده گرفته نشده یعنی طراح سعی نموده از کف تا سقف را به نوعی با بهترین ایده ها مورد استفاده قرار دهد؛ انواع شلف چوبی، طبقات دیواری، کتابخانه و همچنین قفسه های متنوع در قسمت های مختلف خانه نصب شده اند. تمامی این اجزاء به شکلی دقیق و حساب شده استفاده شده اند به شکلی که نمی توان در طراحی داخلی و دکوراسیون خانه هیچ درهم تنیدگی و به هم ریختگی مشاهده کرد، این از مزایای هنر معماری و طراحی داخلی ست که می تواند کوچکترین فضاها را به مکانی دلباز برای زندگی تبدیل کند دقیقاً همان کاری که در این خانه 48.5 متری صورت گرفته است.
طراحی داخلی ابتدایی این خانه بسیار گرفته و دلگیر بود طوری که تمامی اتاق ها و حتی آشپزخانه توسط دیوارهای آجری و گچی از هم جدا شده بودند. وجود دیوارهای سخت بتنی، جلوی ورود نور به اتاق های خانه را می گیرد و عامل اصلی تنگ و تاریک نشان داده شدن یک آپارتمان کوچک و کمجا است. در حقیقت مشکل اصلی معماری آپارتمان های کوچک ایرانی هم همین است، اینکه تمامی اتاق ها و حتی آشپزخانه توسط دیوارهای متعدد از یکدیگر جدا می شوند. اگر شما هم با چنین مسئله ای روبرو هستید و قصد بازسازی آپارتمان کوچک خود را دارید، این پست می تواند ایده های بسیار جالب و خلاقانه ای برای بازسازی و دوباره سازی در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
همانطور که در بالا اشاره شد، طراحی اولیه خانه باعث شده بود خانه از آن چیزی که هست کوچکتر دیده گردد. حال فرض کنید یک خانه 48 متری وقتی کوچکتر دیده گردد، دیگر چقدر دلگیر و ناراحت بنظر خواهد رسید. اولین کاری که در بازسازی انجام شد، خراب کردن دیوار ها برای ایجاد پلانی باز و بهم پیوسته در دکوراسیون داخلی بود. قصد طراح از این کار، دادن آزادی بیشتر به اعضای خانواده برای رفت و آمد و زندگی روزمره بود. با از بین بردن موانع غیر ضروری، ارتباط بین اتاق های مختلف خانه نیز به خوبی ایجاد شده است.
همواره عظیم و جادار بودن خانه به معنای مساحت زیاد نیست بلکه هنر طراحی و معماری می تواند از کوچکترین فضاها نیز برای ایجاد عظیمترین مکان برای زیستی بهتر استفاده نماید. در این خانه با خراب کردن دیوارهای قطور و اضافی، هم فضای بیشتری برای پیاده سازی طرح جدید به دست آمد و هم بجای آن دیوارهای سفت و سخت و خشن، از دیوارهای کاذب و بعضاً متحرک استفاده شد تا در صورت لزوم با کنار زدن آنها، فضایی عظیمتر و جادارتر در دسترس باشد. دیوارها در هر خانه ای در مجموع سبب از بین رفتن مقدار زیادی از فضای خانه شده در حالی که گاهی وجود آنها به شکلی که همواره مرسوم بوده، خیلی هم لازم نیست. در بازسازی آپارتمان کوچک 48.5 متری، به خوبی از پسِ این موضوع برآمده اند.
علاوه بر ساده سازی پلان کف سازی کل خانه، طراح تغییراتی ساختاری با کارایی بیشتر در داخل خانه ایجاد نموده است. مثلا در پلان جدید یکی از اتاق خواب ها تبدیل به اتاق نشیمن و آشپزخانه شده و راهروی ورودی، با کمدهای ذخیره سازی کفش و لباس زیر راه پله، و همینطور فضایی برای پرو لباس تزیین شده است. پس از بازسازی آپارتمان کوچک 48 متری، دیوارها یا به رنگ سفید درآمدند یا به رنگ های پاستلی لطیف خیلی کمرنگ و روشن. همین موضوع باعث شده فضای داخلی خیلی دلباز و جادار بنظر رسد.
خلاص شدن از شر دیوارهای مزاحم و محدود کننده، فواید بسیاری زیادی برای آپارتمان های کوچک بهمراه خواهد داشت. یکی از نتایج مثبت در این مورد بخصوص، کاهش گوشه های تاریک و بلا استفاده در خانه است. تزیین و چیدمان مبلمان در این قسمت ها سخت و اکثرا بی فایده است. در بازسازی آپارتمان کوچک این موضوع بسیار اهمیت دارد، هر چه دیوارها کمتر باشد، گوشه های بی استفاده در خانه نیز کاهش می یابد. پیامد این کار افزایش روشنایی خانه و همینطور استفاده بهینه مناسب از فضای کف است.
×
خوانندگان این نوشته مطالب زیر را نیز خوانده اند:
یکی از قسمت های جالب در این آپارتمان، راه پله جمع و جورش است که اتاق نشیمن را به اتاق خواب بالا وصل می نماید. البته بغیر از این اتاق خواب، یک اتاق خواب دیگر هم پشت آشپزخانه قرار گرفته و بنابراین این راه پله نقش مهمی در ارتباط بین اتاق های خانه ایفا می نماید. این اتاق خواب طوری طراحی شده که هم نقش اتاق انباری مانند داشته باشد و هم اینکه بعنوان اتاق مهمان مورد استفاده قرار بگیرد. پلان های دو خوابه موردی است که خیلی از خانه دارهای ایرانی علاقمند به آن هستند. شاید قبل از اجرای این راه پله زیبا در پروسۀ مهم بازسازی آپارتمان کوچک 48.5 متری، اگر این فضا را مشاهده می کردیم اجرای آن در چنین فضای محدودی غیرممکن به نظر می رسید اما قدرت طراحی کاری کرد که نه تنها راه پله ای زیبا و بسیار کارآمد ساخته شده بلکه از فضای زیر راه پله نیز برای موارد گوناگون استفاده شده است.
اما اتاق خواب اصلی که پشت آشپزخانه قرار گرفته فوق العاده زیبا، شیک و دلباز طراحی شده است. فضایی بسیار دنج که با پنجره ای بسیار عظیم نمایی بی نظیر از شهر در اختیار بیینده قرار می دهد. خود تخت خواب بروی پلتفرمی برآمده از کف زمین قرار گرفته و درون این پلتفرم، کشو و کمد های متعدد برای ذخیره سازی لباس ها و سایر وسایل تعبیه شده است. دکوراسیون اتاق خواب در عین اینکه بسیار ساده بوده و خبری از لوازم لوکس و عظیم نیست، اما بازهم دلنشین و خواستنی بنظر می رسد.
منبع: اتاق