طرز تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار بدون فر
به گزارش مرجع مقالات، رولت کوکو سبزی، غذایی خوشمزه با ظاهری مجلسی است که زیبایی سفره میهمانی ها را دوچندان می نماید. این غذای خوش آب و رنگ را می توان بدون استفاده از فر یا با استفاده از طرح های زیبای قالب ریلیف مت تهیه کرد. در این طلب با طرز تهیه رولت کوکو سبزی با ماست و مرغ به عنوان مواد میانی رولت استفاده آشنا خواهید شد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کوکو بسته به موادی که در طبخ آن استفاده می گردد، انواع مختلفی مانند کوکوی مرغ با سیب زمینی، کوکوی بادمجان و ... دارد. کوکو سبزی یکی از انواع کوکوهای سنتی است که ترکیب و نسبت سبزی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همچنین مواد مختلفی را نیز می توان در تهیه آن استفاده کرد. در این میان کوکو سبزی با زرشک و گردو یکی از انواع کوکو سبزی می باشد که در بین ایرانیان بسیار محبوب است.
رولت کوکو سبزی نیز یک نوع کوکوی مجلسی شیک است که انواع مختلفی دارد. این غذای خوشمزه را می توان بدون استفاده از فر و در دو لایه تهیه کرد و یا از قالب های ریلیف مت با طرح های مختلف استفاده نموده و آن را در فر طبخ کرد. رولت کوکو سبزی با قالب ریلیف مت در سه لایه حفره، اصلی و میانی تهیه می گردد و لایه میانی را می توان بسته به ذائقه، از مواد متنوعی پر کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه رولت کوکو سبزی با ماست و مرغ و به دو روش بدون فر، و با فر و استفاده از قالب های طرح دار ریلیف مت آشنا سازیم.
برای تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب ریلیف مت باید از صفحه های سیلیکونی مخصوص رلیف مت بهره ببرید که در طرح های مختلفی وجود دارد و شما می توانید به سلیقه خود، طرح مورد نظر را انتخاب کنید. مواد اولیه برای تهیه رولت کوکو سبزی ریلیف مت شامل سه قسمت است: مواد حفره، مواد اصلی کوکو، و مواد میانی.
مواد لازم برای حفره رولت کوکو سبزی | |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سفید | 100 گرم |
روغن مایع | 100 گرم |
رنگ مجاز خوراکی | 1-2 قطره |
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی | |
سبزی شامل (تره، جعفری، گشنیز) تره و گشنیز بیشتر باشد | 300 گرم |
تخم مرغ کوچک (عظیم) | 8 عدد (7 عدد) |
آرد سفید | 100 گرم |
روغن مایع | 100 گرم |
سیر له شده (پودر سیر) | 2-3 حبه (1/2 قاشق چایخوری) |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مواد میانی رولت کوکو سبزی | |
مرغ پخته و چرخ شده | 300 گرم |
ماست چکیده | 250 گرم |
سس مایونز | 3 قاشق سوپخوری |
سس کچاپ | 2-3 قاشق سوپخوری |
پودر سیر | 1/2 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه رولت کوکو سبزی بدون فر
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با یک چنگال یا همزن دستی هم بزنید.
- سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز) خیلی ریز خرد شده یا چرخ شده را به تخم مرغ اضافه نموده و هم بزنید.
- آرد، نمک، فلفل، و سیر له شده (پودر سیر) را به مواد اضافه نموده و خوب هم بزنید تا یکدست گردد.
- روغن را در ماهیتابه ریخته و زمانی که روغن داغ شد، یک لایه نازک از مایه کوکو را در آن بریزید.
- مقدار مایه کوکو باید به اندازه ای باشد که پی از پختن در حد 6-5 میلی متر باشد که بتوان به راحتی آن را رول کرد.
- درب ماهیتابه را بسته، حرارت را ملایم کنید و 20 دقیقه فرصت دهید تا کوکو بپزد.
- پس از این مدت، کوکو را از روی حرارت برداشته، درب آن را برندارید و 10 دقیقه صبر کنید تا کوکو نرم و انعطاف پذیر گردد.
- در این فاصله، مواد لایه میانی را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
- یک کاغذ روغنی روی کوکو قرار داده و کوکو را روی کاغذ روغنی برگردانید، سپس مواد میانی را روی کل سطح آن پخش کنید.
- مواد میانی را باید روی سطح سرخ نشده کوکو قرار دهید یعنی سطح سرخ شده کوکو باید روی کار قرار گیرد.
- از روی کاغذ روغنی، با دقت آغاز به رول کردن کوکو کنید.
- بعد از رول کردن، آن را در کاغذ روغنی بپیچید و به مدت 6-5 ساعت در یخچال قرار دهید.
- پس از این مدت، رولت را از یخچال خارج نموده، با یک چاقوی تیز برش بزنید و روی آن را با و زرشک تزیین کنید.
طرز تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب ریلیف مت، ماست و مرغ
- ابتدا برای تهیه مواد حفره، تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با یک چنگال یا همزن دستی خوب بزنید.
- سپس آرد سفید، روغن مایع و رنگ خوراکی را اضافه نموده و هم بزنید تا یکدست گردد.
- پنجره سینی فر را از فر خارج نموده و فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- صفحه سیلیکونی را بدون چرب کردن، از مواد حفره پر کنید. برای این منظور از یک کاردک استفاده نموده و مواد را کاملا روی صفحه بکشید تا حفره ها کاملا پر شوند و مواد اضافه را پاک کنید تا روی خطوط و نقش ها چیزی باقی نماند. گوشه های صفحه را نیز با استفاده از دستمال کاغذی پاک کنید.
- صفحه ریلیف را روی پنجره سینی فر قرار دهید.
- سپس مواد کوکو را مطابق آنچه گفته شد آماده کنید؛ فقط در این حالت روغن مایع را نیز به مواد کوکو اضافه کنید.
- مواد کوکو را روی صفحه رلیف پخش نموده و صفحه را با یک لایه نازک از مواد کاملا بپوشانید.
- پنجره سینی فر را در طبقه وسط فر به مدت 12-10 دقیقه قرار دهید. این مدت زمان برای فر گازی مناسب است ولی در خصوص فرهای برقی باید فر را روی دمای کمتر و در حدود 165-160 درجه سانتیگراد تنظیم کرد.
- پس از 10 دقیقه در فر را باز نموده و با انگشت تست کنید، اگر کوکو پخته و روی آن بسته شده بود، آن را از فر خارج کنید. برای اطمینان از پخته شدن کوکو، گوشه صفحه ریلیف را بلند کنید اگر کوکو به راحتی از لبه آن جدا شد، کوکو پخته است و باید از فر خارج گردد.
- دقت کنید کوکو مدت زمان طولانی تری در فر نماند زیرا در غیر اینصورت طرح روی آن تیره شده و زیبایی مورد نظر حاصل نخواهد شد.
- وقتی صفحه را از فر خارج کردید، بلافاصله آن را روی سطح زمین که خنک است قرار دهید و یک سینی روی آن برگردانید.
- فرصت دهید تا کوکو خنک گردد. با دست تست کنید وقتی سینی ولرم شد، آن را از روی کوکو برداشته و یک کاغذ روغنی روی صفحه ریلیف قرار داده و کوکو را روی کاغذ روغنی بر گردانید.
- یک کاغذ روغنی دیگر روی کوکو قرار داده و دوباره آن را برگردانید تا سطح نقش دار در زیر قرار گرفته و سطح صاف بالا قرار گیرد.
- سپس از مود میانی روی همه سطح کوکو بکشید و کاملا پخش کنید، مخصوصا کناره ها را با مواد آغشته کنید تا موقع رول کردن چسبندگی داشته باشید.
- از روی کاغذ روغنی، کوکو را رول نموده، در کاغذ روغنی بپیچید و به مدت 6-5 ساعت در یخچال قرار دهید .
- پس از این مدت، رولت را برش بزنید و در ظرف مخصوص بچینید.
نکات مهم و اصولی در تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب ریلیف مت، ماست و مرغ
- مقدار تخم مرغ در این کوکو از کوکوی معمولی بیشتر است، به این دلیل که راحت تر بتوان کوکو را رول کرد.
- صفحه سیلیکونی را به هیچ وجه چرب نکنید، زیرا شستشوی آن بسیار سخت بوده و روغن آن کاملا پاک نمی گردد.
- استفاده از رنگ خوراکی در تهیه این کوکو کاملا سلیقه ای است و در صورت تمایل می توانید از آن استفاده نکنید.
- لایه میانی را می توانید بسته به ذائقه خود از مواد مختلفی مانند تن ماهی، زرشک، پنیر خامه ای و ... پر کنید.
- به جای رنگ خوراکی می توانید از چند قطره محلول زعفران غلیظ برای رنگ کردن مواد حفره بهره ببرید که هم طبیعی است و هم در کنار رنگ سبز، ترکیب زیبایی ایجاد می گردد.