علل نامنظم بودن ضربان قلب

به گزارش مرجع مقالات، ضربان قلب نامنظم همواره یک شرایط تهدیده کننده زندگی محسوب نمی گردد. با این حال، محض احتیاط، در صورت بروز هر گونه ریتم غیر طبیعی قلب، باید با پزشک مشورت گردد. این مقاله به آنالیز علل ضربان

علل نامنظم بودن ضربان قلب

مترجم: فریبا نوید

منبع:راسخون

ضربان قلب نامنظم همواره یک شرایط تهدیده نماینده زندگی محسوب نمی شود. با این حال، محض احتیاط، در صورت بروز هر گونه ریتم غیر طبیعی قلب، باید با پزشک مشورت شود. این مقاله به آنالیز علل ضربان قلب نامنظم می پردازد.

قلب، خون را به شیوه ای ریتمیک به تمام اندام های بدن توزیع می نماید. با این حال، گاهی اوقات این پمپاژ خون ممکن است به آریتمی قلبی تبدیل شود که منجر به نامنظم بودن ضربان قلب می شود، که در اصطلاح پزشکی با اسم آریتمی نامیده می شود. آنالیز های اخیر صورت گرفته در آمریکا نشان داده است که هر سال بیش از 850000 نفر به دلیل آریتمی قلبی در بیمارستان بستری می شوند.

یک ضربان قلب می تواند در هر ضربانی به طور نامنظم عمل کند، که تعداد دفعاتی که قلب در یک دقیقه ضربان دارد، بین 50 تا 100 ضربه در دقیقه تغییر می نماید؛ در شرایط عادی، این ضربان باید بین 60 تا 75 ضربه در دقیقه باشد. آریتمی می تواند به صورت ضربان قلب آهسته، به اسم مثال کم تر از 60 ضربه در دقیقه، و یا در ضربان قلب بالا، به اسم مثال بیش از 100 ضربه در دقیقه رخ دهد. ضربان قلب آهسته با اسم برادی آریتمی یا برادی کاردی نامیده می شود، در حالی که ضربان قلب بالا به اسم تاکی آریتمی یا تاکی کاردی شناخته شده است.

علائم

علائم یک آریتمی بسیار مبهم هستند. گاهی اوقات، بیماران متوجه هیچ علامتی نمی شوند، هر چند برای پزشک در طول یک معاینه فیزیکی این علائم آشکار خواهند شد. بیماران مبتلا به آریتمی شدید ممکن است یا اصلاً علائمی را نشان ندهند یا تعداد کمی از علائم را نشان دهند، در حالی که کسانی که علائم مشهودی دارند ممکن است پیچیدگی کم تری داشته باشند. بعضی از نشانه های معمول عبارتند از:

درد متناوب قفسه سینه یا آنژین صدری، که شایع ترین علامت آن، نامنظم شدن ضربان قلب می باشد.

تپش قلب، و یا ضربان سریع و نامنظم قلب، ضربان شدید قلب.

سندرم غش کردن یا نزدیک به غش که با اسم سنکوپ شناخته شده است.

مشکل در تنفس، به ویژه در حال اجرا کارهای فیزیکی که احتیاج به توانایی عمل بیش تری دارد.

احساس تکان و لرزش و زدن در قفسه سینه.

گیجی، مسائل تمرکز، و احساس سبکی سر، بعضی دیگر از نشانه های ضربان قلبی می باشد که به طور منظم عمل نمی نماید.

علل

انقباض و انبساط قلب به وسیله سیگنال های الکتریکی یا ضربان های مغزی کنترل می شوند. هر گونه وقفه در انتقال این ضربان های الکتریکی می تواند باعث شود قلب یک ضربه را از دست بدهد. در زیر علل اصلی آریتمی آورده شده است:

معمولاً بیماری های عروق کرونر قلب را دلیلی برای بروز آریتمی می دانند. این شرایطی است که در آن گردش خون کرونر به عضله قلب دچار اختلال می شود و به موجب آن عملکرد عضلات قلب از بهره وری بالایی برخوردار نمی باشند.

محرک های خارجی و یا محرک هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف نوشیدنی های مضر، و مصرف کافئین زیاد.

الکترولیز نامتعادل خون، به اسم مثال غلظت پایین و یا بالای سدیم یا پتاسیم.

داروهای محرک سرفه و سرماخوردگی می توانند باعث ضربان نامنظم قلب گردند. همواره برای داروهای تجویز شده و مشورت نزد پزشک خود بروید تا برترین داروها را برای شما پیشنهاد کند.

آریتمی می تواند در دوره نقاهت پس از عمل جراحی قلب رخ دهد.

افزایش فشار خون بالا یا فشار خون بالا.

اختلال در عملکرد غده تیروئید یا پرکاری تیروئید، یکی از علل کمتر شایع آریتمی می باشد.

آسیب عضلات قلب و یا زخم قلب که اغلب از بروز یک حمله قلبی ناشی می شود.

انسولین و یا مکمل های رژیمی و بعلاوه دیابت، از علل بروز آریتمی گزارش شده اند.

تشخیص

یک متخصص قلب سعی می نماید در یک بیمار، دلیل چنین شرایطی را با یاری چندین آزمایش استاندارد کشف کند که این آزمایش ها عبارتند از:

تست نوار قلب یا ECG

ECG ضبط فعالیت الکتریکی و ریتمیک قلب را در بر می گیرد. سنسورهای الکتریکی، نزدیک به قلب بیمار متصل شده و ضربان ها بر روی صفحه نمایش CRO به شکل امواج نمایش داده می شوند و یا بر روی کاغذ چاپ می شوند.

آزمایش خون

آزمایش خون می تواند تعداد گلبول های خون بیمار، تیروئید، کلیه و عملکرد کبد را نشان دهد. این آزمایش بعلاوه میزان پپتید ناتریورتیک مغزی یا BNP را نشان می دهد که هورمونی است که به وسیله قلب در زمانی که از هر گونه آسیبی رنج می برد، ترشح می شود. سطح الکترولیت هم در این آزمون نشان داده می شود.

اکوکاردیوگرام و یا تست سونوگرافی

اکوکاردیوگرافی و سونوگرافی ضربان قلب یا عمل پمپاژ قلب را مورد آنالیز قرار می دهند. در اینجا، امواج صوتی منعکس شده از سطح قلب مورد استفاده قرار می گیرند تا یک تصویر ویدئویی از قلب ایجاد نمایند تا بتوان مشاهده کرد چگونه عمل پمپاژ قلب و تا چه مقدار می تواند از بهره وری بالایی برخوردار باشد.

رادیوگرافی قفسه سینه

یکی دیگر از آزمایشاتی که می تواند به تشخیص شرایط بیمار یاری کند، رادیوگرافی قفسه سینه می باشد. تصاویر اشعه ایکس به برترین حالت، شرایط قلب را برای متخصص قلب و عروق به نمایش می گذارند.

هولتر مانیتور

هولتر مانیتور دستگاهی قابل حمل است که در زیر لباس بیمار به قلب متصل می شود. سپس بیمار به مدت چند روز، به انجام دادن کارهای عادی روزانه خود می پردازد و این در حالی است که دستگاه، عملکرد قلب را با جزئیات آن ثبت می نماید.

درمان

رایج ترین درمان برای برادی آریتمی، کاشت ضربان ساز قلب می باشد. ضربان ساز وسیله ای است که زیر پوست قرار داده می شود تا ضربان قلب را با استفاده از پالس های الکتریکی کنترل کند.

عوارض

ضربان نامنظم قلب می تواند موجب بروز عوارضی شود از جمله:

سکته مغزی، که در نتیجه یک لخته خون ناشی از آریتمی قلبی رخ می دهد، که باعث می شود لخته به عروق مغزی راه پیدا کند. در اغلب موارد، سکته مغزی کشنده است.

تشنج عضله قلب که منجر به توقف ضربان قلب یا حمله قلبی می شود.

شایع ترین دلیل بیماری های زوال عقل و آلزایمر که بر روی افراد بالاتر از 65 سال تأثیر می گذارند هم به وسیله آریتمی ایجاد می شود.

ضربان قلب نامنظم می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد، اما در افرادی که از غذاهای سالم استفاده می نمایند و به کار کردن عادت دارند، کم تر یافت می شود. معین شده است که ورزش های آمادگی جسمانی و ورزش های قلبی عروقی به طور منظم، تقریباً تمام علل را از بین می برند. بنابراین، قلب خود را در شرایط قدرت مندی نگه دارید، و بگذارید ضربان قلب در حالت ریتمیک باقی بماند.

منبع: راسخون
انتشار: 1 آبان 1400 بروزرسانی: 1 آبان 1400 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 1817

به "علل نامنظم بودن ضربان قلب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل نامنظم بودن ضربان قلب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید