راه و رسم حمام کردن کودک

به گزارش مرجع مقالات، بیشتر متخصصان اطفال توصیه می کنند که نوزاد تازه به دنیا آمده را دو تا سه بار در هفته استحمام کنید و به تدریج با بزرگ شدن کودک، دفعات آن را افزایش دهید. به هر صورت حتی اگر هر روز کودک را حمام نمی کنید حتما ناحیه ای را که با پوشک بچه در تماس است، بعد از هر بار تعویض، تمیز کنید. همچنین چین های زیر گردن کودک و دست هایش را هر بار پس از شیر دادن تمیز کنید.

راه و رسم حمام کردن کودک

راه و رسم حمام کردن کودک

وقت حمام است و شما و کودکتان می توانید لحظات شیرینی را با هم سپری کنید. تمیز نگه داشتن پوست، لازمه سلامت کودک و اوقات حمام تجربه جالبی برای ایجاد ارتباط با اوست.

بیشتر متخصصان اطفال توصیه می کنند که نوزاد تازه به دنیا آمده را دو تا سه بار در هفته استحمام کنید و به تدریج با بزرگ شدن کودک، دفعات آن را افزایش دهید. به هر صورت حتی اگر هر روز کودک را حمام نمی کنید حتما ناحیه ای را که با پوشک بچه در تماس است، بعد از هر بار تعویض، تمیز کنید. همچنین چین های زیر گردن کودک و دست هایش را هر بار پس از شیر دادن تمیز کنید.

فرآورده های شوینده مناسب

انتخاب محصولات مناسب برای حمام کردن بسیار مهم است. کار اصلی، پیدا کردن شوینده ای مناسب است، چون شستن کودک با آب خالی برای پاک کردن آلودگی های محل تماس با پوشک کافی نیست. صابون یا پاک کننده های قوی هم ممکن است پوست ظریف کودک و چشمانش را تحریک کنند. به همین علت بهتر است از شوینده ای استفاده کنید که برای همه بدن نوزاد قابل استفاده بوده و به اندازه کافی، هم برای پوست و هم برای چشمان او ملایم باشد. بنابراین می توانید از دست یا یک لیف و اسفنج بسیار نرم که آغشته به شوینده ملایم باشد، استفاده کنید.

حمام و اسفنج

این نوع استحمام برای روزهای اول تا زمانی که محل بند ناف کودک خشک شود، مناسب است. روش استحمام چنین است:

1 تمام وسایل لازم را آماده کنید: لیف، یک قطعه گاز استریل یا گلوله پنبه نرم، حوله، شوینده، مرطوب کننده پوشک و لباس های تمیز برای بعد از استحمام. به دمای اتاق توجه داشته باشید تا کودک، سرما نخورد.

2 ظرف مناسبی را از آب گرم پر کنید. سپس کودک را روی یک حوله تمیز بخوابانید. سعی کنید که در کلیه مراحل شستشو، خشک کردن و لباس پوشاندن کودک، تا جایی که ممکن است بدن کودک را با حوله بپوشانید.

3 شستشو را از قسمت هایی شروع کنید که حساس ترند و رعایت بهداشت در آنها مهم تر است. از اطراف چشم شروع کنید، سپس صورت و سر کودک را بشویید و به تدریج تا محل پوشک نوزاد را شستشو دهید. دقت داشته باشید که محل پوشک را همیشه از جلو به عقب بشویید تا از بروز و پخش آلودگی جلوگیری کند. برای شستشوی چشمان کودک، از یک قطعه گاز استریل یا تکه ای پنبه نرم گلوله شده و آب استفاده کنید و مواد شوینده به کار نبرید. به آرامی از گوشه چشم به سمت بیرون آن را پاک کنید. اگر آلودگی وجود ندارد، احتیاجی به شستشوی اطراف چشم نیست. هیچ وقت درون چشمان کودک را نشویید.

4 به وسیله یک لیف نرم آغشته به اندازه کمی ماده شوینده، بقیه صورت و بدن کودک را پاک کنید و در انتها، با آب بشویید.

5 بعد از اتمام شستشو می توانید از مرطوب کننده ای مانند لوسیون بچه یا از کرم های مناسبی مثل کرم محافظ برای اطراف محل پوشک کردن استفاده کنید. سپس کودک را پوشک کنید. لباس بپوشانید و در پتویی بپیچید تا گرم بماند. می توانید موهای او را با برسی خیلی نرم شانه کنید.

اوایل ممکن است هم شما و هم کودکتان کمی احساس نگرانی داشته باشید اما پس از چند بار استحمام، هر دوی شما منتظر نوبت بعدی به نام تجربه ای آرامش بخش و مفرح خواهید ماند.

استخر حمام، وان

در 2 تا 8 هفتگی، کودک آماده این نوع استحمام است. می توانید از وان پلاستیکی مخصوص (که یک حوله یا اسفنج نرم کف آن واقع شده است و برای کنترل بیشتر کودک، درون وان قرار می گیرد) استفاده کنید. برای استحمام کودکتان در وان به نکات زیر توجه کنید:

ابتدا چند سانتی متر از وان را با آب گرم (نه داغ) با دمای مناسب (32 تا 37 درجه) پر کنید. آب را با دست خود به هم بزنید تا دمای آن در همه جا یکسان شود. همیشه پیش از قرار دادن کودک در وان، دمای آب آن را با مچ یا آرنج دست خود امتحان کنید.

از یک بازوی خود برای حفظ کمر، سر و گردن استفاده کنید و به آرامی او را داخل وان قرار دهید. در حین استحمام هم از دست دیگر خود برای محافظت از کودک استفاده کنید.

همانند زمانی که استحمام با اسفنج را انجام می دادید، برای شستن اطراف چشم کودک، تنها از آب گرم استفاده کنید: از گوشه های چشم به سمت بیرون، سپس از بالا تا پایین بدن لیف مرطوبی را به اندازه کمی از شامپو آغشته کرده و آن را به تمام قسمت های سر کودک بمالید. از شستن قسمت های نرم سر کودک واهمه نداشته باشید. سپس لیف را به خوبی آب بکشید. اندازه بیشتری آب به لیف اضافه کنید و از آن برای پاک کردن شامپو از روی سر کودک استفاده کنید. مواظب باشید که شامپو وارد چشم کودک نشود.

حال به مدت چند لحظه کودک را داخل وان به حال خود بگذارید تا از آب گرم لذت ببرد. کمی آب گرم روی کودک بریزید تا سردش نشود. از آنجا که دمای آب به صورت ناگهانی تغییر می کند، آب را به صورت مستقیم از شیر روی کودک نریزید. بعد از اینکه کودک بزرگ تر شد، حتی می توانید چند اسباب بازی به او بدهید تا با آنها بازی کند

منبع: http://www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 7 مهر 1400 بروزرسانی: 7 مهر 1400 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 1791

به "راه و رسم حمام کردن کودک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه و رسم حمام کردن کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید