طرز تهیه آش ترش به روش کرد ها؛ با خشکبارهای متنوع
به گزارش مرجع مقالات، آش ترش یکی از غذاهای خوشمزه منطقه غرب کشور است. طرفداران خاص خود را دارد. دارای خواص بیشماری است. این آش را خشکبارهای متنوع و مغذی خوشمزه می کند. در استان کردستان بیشتر در فواصل سرد سال پختن این غذا مورد توجه قرار می گیرد. چرا که گرم مزاج است. جالب است بدانید در منطقه ها کردستان هنگام برگزاری مراسم عروسی خانواده داماد برای پذیرایی از مهمانان خود در وعده ناهار از آش ترش استفاده می کنند.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این غذا خوشمزه و مغذی کردی آشنا سازیم در خبرنگاران بلاگ.
نخود | یک پیمانه |
لوبیا | یک پیمانه |
چغندر | نیم کیلو |
رشته آش | 300 گرم |
اسفناج | 1 کیلو |
آلوی خشک شده | نصف پیمانه |
توت | نصف پیمانه |
گلابی خشک شده | نصف پیمانه |
برگه زردآلو | نصف پیمانه |
مویز | نصف پیمانه |
سماق | نیم کیلو |
آب | به مقدار لازم |
سرکه | در صورت تمایل |
نمک، فلفل، زرد چوبه | به مقدار لازم |
پیاز | 2 عدد |
زمان پخت: زمان لازم برای پخت این غذا حدودا 3 ساعت طول میکشد پس لازم است کمی حوصله به خرج دهید تا یک مزه تازه و خوشمزه را تجربه کنید.
طرز تهیه آش ترش:
- ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل درآب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. بعد قابلمه مخصوص پختن آش را روی حرارت بگذارید و به مقدار کافی آب به همراه نخود را در قابلمه بریزید و اجازه دهید یک ساعت پخته شود.
- سپس لوبیا را اضافه کنید و بعد از گذشت نیم ساعت چغندرها را که به شکل مربع های کوچک خرد کرده اید به نخود و لوبیا اضافه کنید بعد از گذشت چند دقیقه خشکبارها از جمله آلوی خشک شده، برگه زردآلو، توت، مویز،گلابی خشک شده را به ترتیب و با فاصله زمانی کوتاه به مواد بیفزایید.
- سماق را درون ظرفی جداگانه با آب جوش روی حرارت می گذاریم. بعد از گذشت نیم ساعت سماق را درون صافی می ریزیم و با کمک قاشق شروع به له کردن سماق میکنیم، تا عصاره آن از صافی رد شود.
- تفاله سماق را دور بریزید و عصاره آن را به عنوان چاشنی و یک مزه دهنده به آش اضافه کنید. این عصاره مزه ترش شدن را به آش هدیه می دهد. کسانی که تمایل دارند مزه ترشی آش بیشتر باشد می توانند مقداری سرکه به آن اضافه کنند.
- اسفناج ها را به تکه های کوچک خرد کنید و به همراه رشته آش به مواد اضافه کنید.
- پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و پس از گرفتن آب آن در ظرفی جداگانه درون روغن سرخ کنید و پس از سرخ شدن به همراه نمک، فلفل و زرد چوبه به آش اضافه کنید و پس از گذشت نیم ساعت از زمان پخت، می توانید آش را درون ظرفی بکشید و میل نمایید.
- آش ترش را می توانید در وعده شام و ناهار سرو کنید.
نوش جان
نکات قابل ذکر برای تهیه آش ترش:
- آش ترش را با آتش ملایم و مدت پخت آن هم طولانی باشد و مرتب هم بزنید تا تمام مواد آن با هم مخلوط شود.
- حبوبات به کار رفته در آش ترش حتما باید از شب قبل در آب خیسانده شود تا هم نفخ آن از بین برود و هم مزه بهتری در آش داشته باشد.
- موقع پاک کردن اسفناج ساقه های آن را دور نریزید. با اضافه کردن ساقه ها به آش به لذیذتر و خوشمزه تر شدن آش کمک می کنید.
- آبی که برای تهیه آش ترش استفاده می کنید آب جوش باشد.
- آب پیاز خرد شده را قبل از سرخ شدن بگیرید چرا که باعث کاهش مصرف روغن در حین سرخ شدن خواهد شد.
- اگر چغندر خرد شده را جدا پخته اید، آب آن را به آش اضافه کنید چرا که باعث خوشمزه تر شدن مزه آش می شود.
- یکی از نشانه های آماده شدن آش ترش برای سرو این است که روی آن می بندد در این هنگام آش جا افتاده است.
پس یه شما پیشنهاد می کنیم در روزهای سرد سال خود را از خوردن این آش خوشمزه منطقه ها کردی خود را بی بهره نکنید.
منبع: اُکالا