فواید خوردنی های هفت سین برای بچه ها
به گزارش مرجع مقالات، خوراکی هایی همانند سیب، سیر، سنجد، سماق، سمنو و سرکه در سفره هفت سین به نوعی نماد های خاصی از سلامتی هستند که مصرف منظم از هرکدام در رژیم غذایی می تواند در سلامتی بدن نقش موثری داشته باشد.
سیب
به علت این که حاوی ویتامین ها، املاح و قند مناسب در کنار فیبر غذایی مناسبی می باشد، به عنوان یک میوه سلامتی بخش اثراتش به اثبات رسیده است.
به علاوه این که سیب در کنترل عملکرد مطلوب دستگاه گوارش نقش دارد و می تواند در کنترل چربی خون نیز موثر باشد. به همین علت به والدین توصیه می شود که به بچه ها خود بیاموزند که در روز حداقل یک عدد سیب استفاده نمایند. ضمناً بعضی ادعا های ثابت نشده نیز بر این اعتقاد هستند که مصرف منظم یک عدد سیب در روز برای شفافیت و زیبایی پوست بچه ها موثر می باشد. یک سیب میانه به تنهایی حاوی 19 گرم شکر است، در حالی که یک فنجان آب سیب شیرین نشده حدود 24 گرم شکر دارد.
ضروری است بدانید اگر پوست سیب را قبل از خوردن جدا کنید، به مقدار کافی فیبر یا فلاونوئید دریافت نخواهید کرد.
سیر
بعضی از پزشکان بر این عقیده هستند که سیر می تواند به عنوان پزشک طبیعت برای انسان ها مطرح باشد و نقش موثری در ضدعفونی نماینده دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و تنظیم اشتها دارد.
این سه نقش سیر از جمله نقش های مهم برای سلامت بچه ها می باشد. به خصوص در بچه های که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و به دفعات دچار بیماری می شوند، مصرف منظم سیر در رژیم غذایی آن ها البته در مقادیر کم می تواند بسیار مفید باشد.
سیر برای بدن چه می نماید؟
سیر به علت توانایی آن در مبارزه با باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و حتی انگل ها شناخته شده است. یک مطالعه نشان داد که آلیسین، جزء فعال سیر تازه له شده، دارای خواص ضد ویروسی است و بعلاوه در برابر طیف وسیعی از باکتری ها، از جمله سویه های مقاوم موثر است.
سیر بسیار مغذی است و با انواع فواید سلامتی همراه است. با این حال، اگر بیش از حد از آن بخورید، ممکن است عوارض جانبی مانند بوی بد دهان، رفلاکس اسید معده، مسائل گوارشی و افزایش خطر خونریزی ایجاد کند.
سنجد
میوه سنجد را از قدیم به عنوان یک میوه تقویت نماینده دستگاه گوارش می شناختند و اعتقاد بر این بود که یکی از نقش های سنجد جلوگیری و درمان اسهال می باشد. علاوه بر این که منبع سرشاری از ویتامین های A، B و حاوی مقادیر کمی ویتامین K می باشد؛ بنابراین مصرف 2 تا 3 عدد آن برای بچه ها در روز می تواند به عنوان یک میوه تامین نماینده ویتامین ها مطرح باشد. سنجد به عنوان یک داروی ضد زخم برای التیام زخم یا گاهی اوقات اختلالات معده استفاده می شد. در فرهنگ عامه ترکی به عنوان مقوی، تب بر، التیام دهنده اختلالات کلیه (ضد التهاب و/یا درمان سنگ کلیه) و ضد اسهال (قابض) معروف بودند.
سنجد سرشار از آنتی اکسیدان است که نشان داده شده است که به التهاب مزمن یاری می نماید. دو نوع آنتی اکسیدان موجود در سنجد، هیدروکسی تیروزول و اسید اولئانولیک، در کاهش التهاب در حیوانات موثر بوده است.
سماق
طعم و رنگ این میوه بخصوص برای بچه ها بسیار مطبوع می باشد. مزه ترشی طبیعی که سماق دارد می تواند بسیاری از بچه ها را در سنین پایین به سمت خود جذب نماید. اما منفعت اصلی سماق برای بچه ها نقش آن در بهبود گلودرد و ورم گلو می باشد.
البته در بسیاری از خانواده ها از سماق به عنوان چاشنی استفاده می شود، که در این مورد باید توجه شود که میوه تازه و نرسیده سماق بسیار سمی است و مصرف آن به وسیله بچه ها بسیار خطرناک می باشد.
به علاوه این که مصرف زیاد آن نیز به وسیله بچه ها کم سن و سال چندان توصیه نمی شود.
مطالعات علمی مختلف نشان داد که سماق دارای اثر مهار رادیکال اکسیژن آزاد، اثر محافظتی در برابر آسیب کبدی، اثرات ضد همولیتیک، لکوپنی و ضد فیبروژنیک، همراه با خواص ضد ویروسی، ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن است.
اخیراً چندین مطالعه علمی پاتوفیزیولوژی، دوره بالینی و درمان عفونت COVID-19 را توصیف نموده است. آنالیز ویژگی های عفونت COVID-19 که به وسیله مطالعات بالینی آشکار شد، نشان می دهد که عصاره سماق می تواند در درمان COVID-19 مفید باشد. با توجه به مطالعات علمی با تمرکز بر اثرات مفید سماق، هدف آنالیز حاضر ارائه دیدگاهی دلگرم نماینده برای آنالیز اینکه آیا سماق در درمان عفونت COVID-19 موثر است یا خیر.
سمنو
به خاطر این که عنصر اصلی آن جوانه گندم می باشد، ارزش غذایی بالایی دارد. سمنو حاوی ویتامین های B و E، پروتئین های مرغوب می باشد. به علاوه این که نسبت سلنیم و منیزیم خوبی در سمنو وجود دارد که می تواند در تامین احتیاج های بدن به این دو عنصر یاری نماید.
به همین جهت در بچه ها از سمنو می توان به عنوان یک میان وعده انرژی زای سالم نام برد. البته در خصوص بچه های که سابقه آلرژی به خصوص آلرژی غذایی دارند، مصرف سمنو باید در حد متعادل باشد.
سرکه
سال هاست که مردم از آن به عنوان یک درمان خانگی برای همه چیز از مبارزه با میکروب ها گرفته تا جلوگیری از سوزش سر دل استفاده می نمایند. اخیراً، تحقیقات نشان داده است که سرکه سیب ممکن است بعضی از مزایای سلامتی واقعی، مانند یاری به کاهش سطح قند خون و یاری به کاهش وزن داشته باشد. در صورتی که سرکه به صورت ارگانیک و از سیب یا انگور تهیه شده باشد، به عنوان یک طعم دهنده خوب به غذا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوانی است، شناخته می شود. البته مصرف سرکه های غیر ارگانیک و صنعتی به هیچ عنوان برای بچه ها حتی به عنوان طعم دهنده غذا توصیه نمی شود.
به والدین توصیه می شود که در ایام عید نوروز و با چیدن هفت سین، بچه ها خود را با منافع مصرف خوراکی های هفت سین بیشتر آشنا نمایند تا آن ها در طول سال این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود استفاده نمایند.
منبع: سلامت نیوز
منبع: فرارو