پیروز ترین شهرهای دنیا برای مدیریت بازیافت پسماند ، زباله بدهید، غذای تازه بگیرید ، لباس های بازیافتی در ویترین فروشگاه ها

به گزارش مرجع مقالات، بسیاری از شهرهای دنیا بر اهمیت بازیافت زباله واقف شده اند و روش های جالبی را از راه اندازی کمپین های محیط زیستی تا اعطای امتیازهای اقتصادی در نظر گرفته اند، تا بتوانند حداکثر استفاده را از زباله ها داشته باشند.

پیروز ترین شهرهای دنیا برای مدیریت بازیافت پسماند ، زباله بدهید، غذای تازه بگیرید ، لباس های بازیافتی در ویترین فروشگاه ها

به گزارش خبرنگاران آنلاین، لزوم مدیریت بازیافت تا به امروز به خوبی در بین عموم مردم دنیا جا افتاده است. شهروندان در سراسر دنیا از آنچه که می توان و نمی توان به وسیله فرآیند بازیافت روح تازه ای به ضایعات بخشید، مطلع هستند.

حال در کنار اقدام های فردی برای بازیافت، در محله ها، شهرها و در سطح کلان یعنی کشورها، تصمیمات اتخاذ شده به وسیله سیاست گذاران بر نرخ بازیافت تأثیر می گذارد. برخی از شهرهای دنیا در صدر لیست بازیافت با روش های جالب یا نوآورانه هستند تا اطمینان حاصل نمایند که تا حد امکان پسماندها در حداقل ترین اندازه به هدر می روند. در ادامه چندین شهر با برترین سیستم مدیریت بازیافت ذکر شده است.

ونکوور: شهر ونکوور نرخ بازیافت خود را از 40 درصد به بیش از 60 درصد در بیش از یک دهه افزایش داده است و تصمیم دارد این درصد را به 80 درصد برساند. ونکوور این ارقام را با تبدیل بازیافت به بخشی از اقتصاد دایره ای و طرح های نوآورانه به دست آورده است. یکی از جالب ترین اقداماتی که این شهر در رابطه با مدیریت بازیافت انجام داده این است که به کسب وکارهایی که مواد را بازیافت یا مورد استفاده مجدد قرار می دهند، پاداش اعطا می نماید.

سنگاپور: سنگاپور سالانه اندازه بسیار کمی زباله را به ازای هر نفر به دفن گاه ها وارد می نماید؛ این اندازه فقط 307 کیلوگرم گزارش شده است که در مقایسه با میانگین 380 کیلوگرم در سایر نقاط آسیا، رقم چشمگیری است. هدف سنگاپور این است که تا سال 2030، اندازه 70 درصد زباله های خود را بازیافت کند. این شهر با وضع قوانینی که شرکت ها را مسئول پسماندهایشان می نماید، مشارکت بخش تجاری را افزایش داده است.

کپنهاگ: کپنهاگ با هدف نرخ قابل توجه بازیافت 70 درصد، از حمایت پرشور دانمارکی ها برای کاهش ضایعات سود می برد. جمع آوری خانه به خانه، روند بازیافت را تا حد امکان برای شهروندان آسان نموده است و کپنهاگ در کوشش است تا سال 2050 به شهری بدون زباله تبدیل گردد.

هلسینکی: به رغم مشکل جمع آوری زباله در ماه های یخبندان زمستان، هلسینکی 58 درصد از زباله های خود را بازیافت می نماید. این شهر طرح هایی را برای بازیافت زباله های ساختمانی ارائه نموده است که بر اساس آن نخاله های ساختمانی تا حد امکان به چرخه استفاده بازمی گردند.

کوریتیبا: کوریتیبای برزیل که در سال 2010 عنوان شهر پایدار را دریافت کرد، رویکرد کاملاً دوستدار محیط زیستی را در پیش گرفته است. یکی از ابتکارهای این شهر برای مدیریت پسماند، اقدامی موسوم به مبادله سبز است که به فقرای شهر اجازه می دهد تا زباله های جمع آوری شده را تحویل شهرداری بدهند و در عوض غذای تازه دریافت نمایند.

دهلی : شهر دهلی در بیش از هزار مدرسه کلاب های زیست محیطی ایجاد نموده است که اهمیت حفاظت از محیط زیست و مدیریت پسماند را برای شهروندان جوان آموزش می دهد. آموزش ها به گونه ای است که فرهنگ شهروندی را برای مصرف دقیق و سیاست های کاهش زباله تقویت می نماید.

لس آنجلس: لس آنجلس تقریباً 80 درصد زباله های خود را بازیافت می نماید که این رقم بیش از بسیاری از شهرهای اروپاست. این شهر با راه اندازی یک برنامه آموزشی جامع در سطح شهر در رابطه با بازیافت و اعطای امتیازات مالیاتی برای شرکت هایی که بازیافت را به خوبی انجام می دهند، کاملاً متعهد به ابتکار ضایعات صفر است.

لیدز: حدود 40 درصد زباله های لیدز در محل دفن زباله، بازیافت می گردد. بر اساس طرحی دقیق، بیش از 180 ایستگاه بازیافت در خیابان های این شهر قرار داده شده است که با استقرار آن ها نرخ بازیافت در مرکز شهر تقریباً سه برابر شده و به 49 درصد رسیده است. این طرح نشان دهنده بزرگترین کوشش بریتانیا برای بهبود سطح نرخ بازیافت بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی ها است و نمونه ای است که سایر شهرهای بریتانیا امیدوارند از آن الگوبرداری نمایند.

وین: وین مبتکر نگه داشتن مدیریت زباله خود به طور کامل در محدوده شهر به جای ارسال آن به سایر نقاط است. از زمان معرفی کارخانه های بازیافت در دهه 1980، ظروف بازیافت فلزات، پلاستیک و شیشه در سراسر این شهر بازیافت می گردد و هر روز پیشرفت های قابل توجهی را رقم می زند.

استکهلم: مرکز سوئد یک نمونه استثنایی از بازیافت در اروپا است؛ 50 درصد از زباله های آن در سال 2019 به انرژی تبدیل شد و 84 درصد قوطی ها و بطری ها نیز بازیافت شدند. بازیافت لباس بخش بزرگی از اقتصاد استکهلم است و غول مد داخلی H&M پوشاک های بازیافت را در فروشگاه های این شهر ارائه می نماید.

سیاتل: یکی از شهرهایی که از فناوری برای مقابله با مسائل زباله استفاده می نماید، سیاتل در استان واشنگتن است. استفاده شهرداری از اپلیکیشنی به نام بازیافت کن به شهروندان این امکان را می دهد که تاریخ های بازیافت زباله را آنالیز و یادآوری های مفیدی را تنظیم نمایند و به افزایش مشارکت سیاتل با طرح بازیافت اجباری یاری نموده است.

منبع: ایمنا

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 6 آبان 1401 بروزرسانی: 6 آبان 1401 گردآورنده: atusocialscience.ir شناسه مطلب: 2145

به "پیروز ترین شهرهای دنیا برای مدیریت بازیافت پسماند ، زباله بدهید، غذای تازه بگیرید ، لباس های بازیافتی در ویترین فروشگاه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیروز ترین شهرهای دنیا برای مدیریت بازیافت پسماند ، زباله بدهید، غذای تازه بگیرید ، لباس های بازیافتی در ویترین فروشگاه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید