نحوه مصرف زنجبیل برای چربی سوزی چگونه است؟
به گزارش مرجع مقالات، زنجبیل ریشه ای است که طعمی تند و حالتی ترد دارد. خواص زنجبیل برای سلامتی بسیار است. یکی از فواید زنجبیل، توانایی اش در کاهش وزن و از بین بردن چربی های دور شکم است. این مقاله را بخوانید تا بیشتر با رابطه زنجبیل و لاغری آشنا شوید.
پژوهش ها درباره رابطه زنجبیل و لاغری چه می گویند؟
براساس آیورودا (نوعی علم باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای سلامتی و درمان بیماران استفاده می گردد) مصرف ریشه زنجبیل می تواند به کنترل وزن یاری کند و تحقیقات نیز خواص زنجبیل برای لاغری را تأیید نموده اند.در مطالعه ای که نتیجه آن در سال 2014 در مجله دانش غذا و کشاورزی به چاپ رسید، دسته ای از موش ها که اضافه وزن داشتند، مورد آزمایش نهاده شدند. به این موش ها به مدت 30 روز مکمل جینجرول (ترکیبی که در زنجبیل یافت می گردد) داده شد و آنها توانستند پس از این مدت وزن شان را کاهش بدهند. سطح قند خون و لپتین در این موش ها نسبتا کاهش یافته بود. لپتین ترکیبی است که در احساس سیری پس از صرف وعده ی غذایی مؤثر است و می تواند در لاغری نقش مثبتی داشته باشد.
محققان نتیجه گرفتند زنجبیل می تواند مانع چاقی ناشی از رژیم های غذایی سرشار از چربی گردد و می توان از زنجبیل به عنوان مکملی برای درمان چاقی استفاده کرد.
براساس مطالعات دیگری که در سال 2013 در مجله پزشکی و دارویی اروپا منتشر شد، تأثیر زنجبیل بر لاغری با داروی لاغری ارلیستات برابر بود. بعلاوه زنجبیل به وسیله بالا بردن کلسترول مفید خون (HDL) در کاهش سطح کلسترول خون تأثیر قابل توجهی دارد. با قدرتی که زنجبیل بر احساس سیری و هضم مناسب غذا دارد، نقشش در کاهش وزن تعجب آور نیست.
خواص زنجبیل برای از بین بردن چربی دور شکمزنجبیل علاوه بر نقشش در کاهش وزن، به آب کردن شکم و پهلو نیز یاری می نماید. اگر می خواهید شکم شش تکه داشته باشید، زنجبیل می تواند به شما یاری کند و بر عوامل ایجاد چربی دور شکم تأثیر بگذارد. این عوامل می تواند شامل پرخوری، تغییرات هورمونی و کمبود انرژی برای انجام تمرینات ورزشی باشد.
زنجبیل باعث احساس سیری در شما می گردد و به لطف این ویژگی زنجبیل، کمتر برای پرخوری وسوسه می شوید. زنجبیل به عنوان یک ماده طبیعی کاهش اشتها، در کاهش وزن به شما یاری می نماید. زنجبیل تقریبا فاقد کالری است و می تواند به طور تازه یا به همراه غذا و نوشیدنی ها مصرف گردد.
تغییرات هورمونی و استرس مزمن می تواند باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول در خون گردد. نتیجه ی این امر خروج دستگاه ایمنی و سوخت وساز بدن از حالت تعادل است. افزایش سطح کورتیزول خون می تواند به افزایش وزن منتهی گردد و آب کردن چربی شکم و پهلو را دشوارتر کند. براساس مقاله ای که در بولتن بیولوژیکی و دارویی در سال 2004 به چاپ رسید، زنجبیل می تواند فراوری کورتیزول را سرکوب کند.
مصرف زنجبیل می تواند به بازگشت تعادل به بدن تان یاری کند و باعث گردد راحت تر وزن تان را کاهش بدهید. طعم تیز و منحصربه فرد زنجبیل می تواند به طور طبیعی انرژی تان را از لحاظ جسمی و روانی افزایش بدهد.
خواص زنجبیل برای افزایش سوخت وساز بدنبراساس مطالعه ای که در سال 2012 منتشر شد زنجبیل در کنار خاصیت سیرنمایندگی خود، خاصیت گرمازایی هم دارد. غذاهای گرمازا با افزایش دمای بدن به افزایش سوخت وساز و کالری سوزی یاری می نمایند.
International Journal of Obesity متذکر شده است که مصرف غذاهایی که خاصیت گرمازایی دارند، می تواند ابزار بالقوه ای برای کاهش وزن باشد. این غذاها باعث افزایش مصرف انرژی و اکسیداسیون چربی می شوند و در جهت کاهش وزن مانع کاهش سرعت سوخت وساز می شوند. در این مطالعه تفاوت صبحانه حاوی یک نوشیدنی زنجبیل (2 گرم پودر زنجبیل حل شده در آب داغ) با صبحانه ای فاقد آن و تأثیرش بر مصرف انرژی و احساس سیری در مردانی که اضافه وزن داشتند، مورد آنالیز نهاده شد.
مطالعات حاکی از تأثیر چشمگیر زنجبیل در حرارت زایی است و شرکت نمایندگانی که نوشیدنی حاوی زنجبیل مصرف نموده بودند، کمتر احساس گرسنگی می کردند، درنتیجه غذای مصرفی شان کاهش یافته بود. این نتایج حاکی از تأثیر بالقوه زنجبیل در لاغری است.
نحوه مصرف زنجبیل برای کاهش وزناگر می خواهید از اثرات شگفت انگیز زنجبیل برای کاهش وزن بهره مند شوید، می توانید زنجبیل را به روش های زیر مصرف کنید.
پیش از غذا خوردن یک تکه نازک زنجبیل بجوید. این کار به تنظیم سوخت وساز، تحریک هضم غذا، کاهش سطح کورتیزول و افزایش انرژی یاری می نماید.
تکه ی کوچکی زنجبیل را رنده و با کمی آب لیمو ترش و نمک ترکیب کنید. قبل از وعده های غذایی کمی از این ترکیب را مصرف کنید. این کار باعث کنترل اشتهای شما می گردد و به هضم غذا یاری می نماید. علاوه بر آن از خواص لیمو ترش هم بهره مند می شوید.
زنجبیل یکی از ادویه های مناسب برای لاغری است. هر زمانی که خواستید مصرف زنجبیل تان را افزایش بدهید، می توانید از آن به عنوان یک طعم دهنده در غذاهایتان استفاده کنید. پختن زنجبیل به مدت کوتاه و در حدود 6 دقیقه می تواند فواید آن را برای سلامتی افزایش بدهد. خوشبختانه زنجبیل طعم دلپذیری دارد و نیازی نیست طعم آن را در غذایتان پنهان کنید.
زنجبیل تازه را برش بدهید و در انواع غذاها، سوپ ها و سُس ها بریزید. این کار طعم تند و خوبی به غذایتان می دهد و در کنار آن به حفظ سلامتی تان هم یاری می نماید. برترین زمان برای افزودن زنجبیل به غذا، مراحل انتهایی پخت است. اگر زنجبیل خیلی زود به غذا اضافه گردد، در اثر فرایند پخت مقداری از جینجرول خود را از دست می دهد. پختن زنجبیل به مدت چند دقیقه باعث می گردد آنتی اکسیدان های موجود در زنجبیل آزاد شوند.
یک راه خوب دیگر برای افزایش مصرف زنجبیل در زندگی روزمره ، درست کردن چای لیموترش و زنجبیل است. نوشیدن دو یا سه وعده از این چای در روز می تواند زنجبیل دریافتی تان را افزایش بدهد. درضمن درست کردن این نوشیدنی آسان است و طعم خوبی نیز دارد. لیموترش نیز می تواند به کاهش وزن یاری کند. برای تهیه چای لیموترش و زنجبیل می توانید 5 سانتی متر ریشه زنجبیل را با یک لیتر آب، 30 میلی لیتر لیمو ترش و 5 میلی لیتر عسل مخلوط کنید. برای درست کردن این نوشیدنی، زنجبیل را با آب جوش به مدت 5 دقیقه مخلوط کنید و درپوشی روی آن قرار بدهید. پس از خنک شدن ترکیب حاصل، عسل و لیمو را اضافه کنید و از خواص عسل و لیمو نیز استفاده کنید. بعلاوه می توانید به جای آب جوش از چای سبز برای تهیه این نوشیدنی استفاده کنید.
با مصرف زنجبیل چقدر وزن کم می کنیم؟مصرف زنجبیل نمی تواند به سرعت وزن تان را کاهش بدهد. تأثیرات مصرف زنجبیل آهسته و تدریجی است. عجول نباشید و کمی صبر کنید تا از اثرات زنجبیل بهره مند شوید. گاهی اوقات از دست دادن حتی پانصد گرم در ماه نیز می تواند دستاورد بزرگی باشد.
باید به یاد داشته باشید که فرایند کاهش وزن تان علاوه بر زنجبیل به موارد دیگری مانند ورزش، تغذیه، استرس و عوامل وراثتی نیز وابسته است. برای بهره مندی بهتر از فواید زنجبیل باید سایر روش های کاهش وزن را نیز به کار ببندید تا زودتر به نتیجه ی دلخواه تان برسید.
چگونه فرایند کاهش وزن را سرعت ببخشیم؟در قدم اول مصرف چربی های ناسالم، غذاهای فرآوری شده، فست فودها، شکر و قند را متوقف کنید. بعلاوه با مصرف مواد غذایی زیر می توانید با سرعت بیشتری وزن تان را کاهش بدهید. بعضی مواد غذایی می توانند به شما در کاهش وزن یاری نمایند. روغن نارگیل، زیره، سرکه سیب، لیمو ترش و آب آن، چای سبز، عسل و دارچین و بعضی از ادویه ها در فرایند کاهش وزن مؤثرند.
کارهای زیر نیز می توانند به شما در کاهش وزن یاری نمایندتحرک داشته باشید. با 4 یا 5 وعده تمرین ورزشی ملایم در هفته می توانید سوخت و ساز بدن تان را افزایش بدهید. اگر برای انجام تمرینات ورزشی زمان کافی در اختیار ندارید، 20 تا 40 دقیقه پیاده روی در روز نیز می تواند تأثیرات چشمگیری در سلامتی و تناسب اندام تان داشته باشد.
تمرینات تناوبی (اینتروال) انجام بدهید. در این شیوه تمرینات ورزشی، تمرینات پُرفشار و کم فشار به تناوب انجام می شوند. براساس تحقیقات این شیوه از تمرینات ورزشی سرعت سوزاندن چربی ها را می تواند تا 36 درصد افزایش بدهد.
زنجبیل علاوه بر کاهش وزن، به درمان التهاب، کاهش حالت تهوع، بهبود گوارش و نابودی سلول های سرطانی یاری می نماید. بعلاوه با درست کردن چای زنجبیل می توانید بدن خود را سم زدایی و با بسیاری از امراض مبارزه کنید.
پودر زنجبیل را می توان ماه ها نگهداری کرد. برترین شرایط برای نگهداری پودر زنجبیل قرار دادن آن در ظرف شیشه ای سر بسته و در مکانی تاریک و خنک است. ریشه زنجبیل تازه را می توان تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد. بعلاوه می توان ریشه زنجبیل را به مدت 6 ماه در فریزر نگهداری و در مواقع موردنیاز مصرف کرد.
بیشتر افراد می توانند از فواید زنجبیل بهره مند شوند، اما زنجبیل گزینه مناسبی برای همه افراد نیست. ممکن است زنجبیل با بعضی داروها تداخل داشته باشد و تأثیراتی منفی بر سلامت افراد بگذارد.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون