نظر مثبت دو گلخانه دار که از دستگاه نانوحباب ساز استفاده کردند
به گزارش مرجع مقالات، گلخانه دارانی که از دستگاه نانوحباب ساز شرکت نانوفناوری سراج برای کشت توت فرنگی استفاده کردند افزایش سلامت ریشه ،کاهش پاتوژن های گیاهی و فراوری محصول و کاهش احتیاج به کود را از مزیت های به کارگیری این دستگاه در گلخانه خود می دانند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، یکی از گلخانه دارانی که از دستگاه نانوحباب ساز شرکت نانوفناوری سراج برای کشت توت فرنگی استفاده نموده است، افزایش فراوری محصول و کاهش احتیاج به کود را از مزیت های به کارگیری این دستگاه در گلخانه خود می داند. گلخانه دار دیگری، افزایش سلامت ریشه و کاهش پاتوژن های گیاهی را از نتایج به کار گیری دستگاه نانوحباب ساز می داند.
مهرجویی از گلخانه دارانی است که طی ماه های گذشته از فناوری نانوحباب ساز شرکت نانوفناوری سراج برای کشت هیدروپونیک توت فرنگی استفاده نموده است. هیدروپونیک یا آب کشت، یکی از روش های خلاقانه فراوری محصولات کشاورزی است، که در آن گیاه، به جای آنکه مانند روش سنتی همیشگی، در خاک، رشد و نمو پیدا کند، در سیالی از محلول های غذایی قرار می گیرد. آن چه در فراوری به روش هیدروپونیک اهمیت دارد، آبرسانی و کیفیت آب است.
مهرجویی می گوید: غلظت اکسیژن موجود در آب معمولی در حد 5 تا 7 ppm است. این مقدار برای رشد گیاه اهمیت زیادی دارد. از این رو با استفاده از دستگاه نانوحباب ساز، ابتدا سطح اکسیژن به 10 و در ادامه به 20 و حتی به 25 ppm نیز افزایش یافت. نتایج افزایش این مقدار غلظت اکسیژن در آب بسیار جالب توجه بود به طوری که شاهد افزایش عملکرد کمَی بودیم. یکی از اتفاقات مهمی که افتاد این بود که سرعت متابولیسم گیاه بالا رفت. یعنی با افزایش اکسیژن آب، ریشه ها تنفس بهتری را تجربه کردند و سرعت فراوری میوه بالا رفت. در نتیجه در مقطع زمانی کوتاهی توانستیم مقدار بار بیشتری برداشت کنیم.
وی می افزاید: استفاده از این دستگاه برای گلخانه ما موجب افزایش 15 درصدی فراوری میوه شده، بعلاوه مقدار قند میوه افزایش یافته و در عین حال سموم کمتری احتیاج داشتیم. افزایش 15 درصدی راندمان فراوری به معنای کاهش قابل ملاحظه ای در مصرف کود است. من به همکارانم توصیه می کنم که این دستگاه را در گلخانه های خود داشته باشند. با تعامل گلخانه داران و تبادل اطلاعات می توانیم به نتایج بهتری نسبت به آنچه الان رسیده ایم، برسیم و موفقیت گلخانه داران تضمین می گردد.
اتحادی، از دیگر گلخانه دارانی که از این فناوری استفاده نموده، می گوید: ما سال جاری از دستگاه نانوحباب ساز استفاده کردیم. به کارگیری این فناوری موجب شد تا ریشه گیاه بسیار سالم تر باشد و احتیاج به قارچ کش برای محافظت از ریشه نداشته باشیم. بعلاوه آنالیز های ما نشان داد که مقدار غلظت اکسیژن از 5 ppm به 18 ppm رسیده است که این به معنای اکسیژن رسانی بهتر به گیاه است و همین افزایش سطح اکسیژن مانع از رشد پاتوژن ها در گیاه شده است. سلامت بیشتر ریشه موجب افزایش جذب مواد مغذی شده و در نهایت بهره وری فرآیند نیز افزایش می یابد. با این فناوری 20 درصدی فراوری توت فرنگی افزایش پیدا کرد.
منبع: خبرگزاری دانشجو