طرز تهیه لواشک خانگی با انواع میوه های فصلی
به گزارش مرجع مقالات، فصل تابستان برترین فرصت برای تهیه انواع دسر و تنقلات است. لواشک از پرطرفدارترین تنقلاتی است که می توان با میوه های تابستانه درست کرد. برای تهیه انواع لواشک کافی است پس از تهیه میوه دلخواه آن را روی حرارت گذاشته و پس از پوره شدن مواد، مایه لواشک را درون سینی یا روی سلفون ریخته و در معرض نور مستقیم آفتاب یا پنکه قرار دهید. در این مقاله از مجموعه مقالات خبرنگاران مگ، به طرز تهیه لواشک های مختلفی از جمله لواشک زردآلو، لواشک آلو و لواشک چند میوه اشاره نموده ایم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه لواشک زردآلو
زرد آلو میوه ای با خاصیت ها و کاربرهای فراوان است. از زردآلوی خشک به عنوان یکی از تنقلات اصلی ایرانی ها می توان نام برد. برای تهیه لواشک، ابتدا زردآلوها را با دقت شسته و سپس هسته های آن ها را جدا کنید. زردآلوها را همراه با آب درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. با جمع شدن آب درون قابلمه و غلیظ شدن مواد، اندازهی نمک به آن ها اضافه کنید و خوب هم بزنید. قابلمه دیگری برداشته و توری یا سبد روی آن قرار دهید و به یاری ملاقه مواد لواشک را روی آن بریزید. این کار باعث می گردد پوست و سایر مواد اضافی از مایه لواشک شما جدا گردد. سپس مواد را مجدد روی گاز قرار دهید تا غلیظ گردد. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به دمای محیط برسد. سینی، سلفون یا سفره یک بار مصرف محکمی را در محیطی آفتاب گیر یا جلوی پنکه پهن کنید و مواد لواشک را به یاری قاشق روی آن پخش کنید. پس از خشک شدن، لواشک ها را برش دهید و در محیطی خشک و خنک مانند کابینت و درون ظرف های در بسته نگهداری کنید. برای جلوگیری از چسبیدن مواد لواشک به سینی یا نایلون می توانید سطح مورد نظر را با اندازهی روغن چرب کنید.
برای مطالعه بیشتر: 9 خاصیت شگفت انگیز زردآلوی خشک و ارزش غذایی آن
مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو
عنوان | اندازه |
زردآلو | یک کیلو |
آب | یک پیمانه |
نمک | به مقدار دلخواه |
روغن (در صورت لزوم) | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه لواشک کیوی
کیوی به عنوان میوه ای سرشار از ویتامین c در تهیه مربا، دسر و لواشک استفاده می گردد. اگر قصد تهیه لواشک کیوی را دارید، ابتدا باید میوه ها را شسته و خرد کنید. میوه های خرد شده و آب را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از غلیظ شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به دمای محیط برسد و مواد درون آن خنک گردد. سپس کیوی ها را درون مخلوط کن بریزید تا پوره ای یک دست به شما بدهد. سینی، نایلون یا سفره یک بار مصرف را روی سطحی صاف و در معرض نور خورشید قرار دهید. سطح مورد نظر را چرب کنید و مواد را روی آن بریزید. اگر می خواهید لواشک ملس داشته باشید می توانید از کیوی های نسبتا رسیده و نرم بهره ببرید و اگر قصد تهیه لواشکی ترش را دارید می توانید از کیوی های سفت تر بهره ببرید.
برای مطالعه بیشتر: 12 خاصیت استثنایی کیوی از بهبود هضم تا درمان سرطان
مواد لازم برای تهیه لواشک کیوی
عنوان | اندازه |
کیوی | نیم کیلو |
آب | نصف پیمانه |
نمک | به مقدار دلخواه |
روغن (در صورت لزوم) | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه لواشک آلو
برای تهیه لواشک آلو می توانید از انواع آلوهای جنگلی، آلو قطره طلا، آلو سیاه و … بهره ببرید. آلوها را پس از شستن در قابلمه ریخته و به آن اندازهی آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلوها به خوبی له شوند. پس از غلیظ شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید تا به دمای محیط برسد. سبدی با منافذ ریز یا توری ای را روی ظرف دیگری قرار دهید. مایه لواشک را روی سبد ریخته و با قاشق به آرامی هم بزنید تا پوست و هسته از مواد اصلی جدا گردد. برای جلوگیری از کپک زدن مواد در زمان خشک شدن، اندازهی نمک به آن اضافه کنید. سطح سینی یا سلفون را با اندازهی روغن چرب کنید. مایه لواشک را روی آن ریخته اجازه دهید خشک گردد. برای بهتر خشک شدن لواشک ها می توانید آن ها را روبروی پنکه یا روی شوفاژ قرار دهید. برای تهیه لواشک آلو می توانید مواد را درون سینی فر ریخته و آن را برای 2 الی 3 ساعت درون فر قرار دهید. ضخامت لواشک در این روش خشک کردن باید نسبتا زیاد (حدود نیم سانتی متر) باشد.
نکته: بیشتر ترشی آلو دور هسته یا در پوست آن واقع شده است، بنابراین بهتر است پوست آلوها را قبل از پختن جدا نکنید.
مواد لازم برای تهیه لواشک آلو
عنوان | اندازه |
آلو | یک کیلو |
نمک | به مقدار دلخواه |
روغن (در صورت لزوم) | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه لواشک هلو
پس از شستن هلوها، هسته آن ها را جدا نموده و هلوها را درون قابلمه بریزید. اندازهی آب به مواد اضافه نموده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا هلوها بپزند و آب اضافه شان جمع گردد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد آن را درون مخلوط کن بریزید تا پوره ای یک دست داشته باشید. سبدی با سوراخ های ریز را روی ظرف دیگری قرار دهید و با قاشق مواد مواد را روی آن ریخته و صاف کنید. مایه لواشک را روی سینی یا سلفونی که سطح آن را چرب نموده اید بریزید تا خشک گردد. اگر زمانتان محدود است می توانید مایه لواشک هلو را درون سینی فر ریخته و به مدت دو الی سه ساعت آن را درون فر قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه لواشک هلو
عنوان | اندازه |
هلو | یگ کیلو |
نمک | به مقدار دلخواه |
روغن (در صورت لزوم) | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه لواشک انار
برای تهیه لواشک انار، ابتدا دانه های انار را درون ظرفی ریخته، اندازهی نمک به آن اضافه کنید و مواد را 5 ساعت درون یخچال قرار دهید تا آب بیاندازند. انارها را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم نرم شوند. هنگام حرارت تماشا، روی سطح انارها کف هایی تشکیل می گردد که باید با قاشق آن ها را جدا کنید. پس از کامل پخته شدن دانه ها، انارها را با مخلوط کن هم بزنید. سپس مایه لواشک را از صافی یا سبدی با سوراخ ریز رد کنید تا هسته های آن ها جدا گردد. اگر مایه لواشک شما رقیق است مجدد آن را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ گردد و اگر غلیظ است مواد را داخل سینی یا روی سلفون بریزید.
مواد لازم برای تهیه لواشک انار
عنوان | اندازه |
انار | یک کیلوگرم |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه لواشک تمشک
اگر در جاده های شمالی قدم بگذارید، احتمالا از تماشا تمشک های تازه و ترش دهنتان آب بیافتد. می توانید از تمشک های چیده شده برای تهیه لواشک بهره ببرید. برای تهیه این لواشک، تمشک ها را داخل مخلوط کن ریخته و کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. تمشک های له شده را روی سینی یا سلفونی که چرب نموده اید بریزید و در مقابل نور خورشید یا پنکه قرار دهید. اگر نور محل زندگی تان کم است یا می خواهید لواشک ها زودتر خشک شوند می توانید پوره میوه را درون سینی فر ریخته و برای 5 ساعت در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه لواشک تمشک
عنوان | اندازه |
تمشک | 1 کیلوگرم |
آب لیمو | 3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه لواشک شلیل
برای تهیه لواشک شلیل کافی است پس از شستن شلیل ها، هسته آن را جدا نموده و میوه را درون مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره در آیند. پوره شلیل را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. اگر می خواهید لواشک خیلی ترشی داشته باشید، می توانید اندازهی آب لیمو به مواد اضافه کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد لواشک به دمای محیط برسد. سپس سینی یا سلفونی را چرب نموده و مایه لواشک را روی آن بریزید و اجازه دهید چند روز در معرض هوا یا نور خورشید بماند تا کاملا خشک گردد.
مواد لازم برای تهیه لواشک شلیل
عنوان | اندازه |
شلیل | 1 کیلوگرم |
آب لیمو | 3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه انواع لواشک چند میوه
برای تهیه لواشک میوه محدودیتی در انتخاب میوه ها ندارید. می توانید از انواع میوه های شلیل، هلو، آلبالو، انبه، زرد آلو، گیلاس، آلو قطره طلا و آلو سیاه، تمشک و توت فرنگی بهره ببرید. میوه ها را پس از شستن به همراه اندازهی آب درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی بجوشند و له شوند. پس از له شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به دمای محیط برسد. سپس مواد را درون سینی یا روی سلفون ریخته و در معرض نور مستقیم آفتاب یا باد پنکه قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه لواشک چند میوه
عنوان | اندازه |
زردآلو، آلبالو، هلو | به مقدار دلخواه |
آب | 2 پیمانه |
آلو، شلیل، تمشک | به مقدار دلخواه |
روغن (در صورت لزوم) | به مقدار دلخواه |
از دیگر موارد مهم در طرز تهیه انواع لواشک چند میوه می توان به افزودن اندازهی آب لیمو به مایه لواشک اشاره نمود. این کار باعث ترش تر شدن لواشک شما می گردد.
سخن آخر
لواشک ها علاوه بر داشتن خواص مختلف مانند ضد ویروس و ضد باکتری بودن، یکی از تنقلات محبوب ایرانی ها به شمار می روند. شما می توانید از انواع میوه های مختلف تابستانی مانند هلو، شلیل، آلو، زردآلو و … برای تهیه انواع لواشک بهره ببرید. مراحل و فرایند ساخت این خوراکی خوشمزه در طرز تهیه انواع لواشک یکسان است. ممکن است برای تهیه بعضی از لواشک ها به رد کردن مایه لواشک از صافی احتیاج داشته باشید. برای زودتر خشک شدن لواشک می توانید مواد را پس از ریختن در سینی، برای 5 ساعت در فر قرار دهید.
منبع: دیجیکالا مگ