کسب وکار های سلامت دیجیتال توسعه می یابد
به گزارش مرجع مقالات، تفاهم نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف توسعه سلامت الکترونیک در کشور امضا شد.
جهت دریافت مشاوره سفر با تور کانادا با ما همراه باشید.
به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تفاهم نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف توسعه سلامت الکترونیک در کشور امضا شد.
این تفاهم نامه سه جانبه به امضای مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و جمهوری فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و محمدرضا شانه ساز رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید.
محمدی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و جمهوری فناوری ریاست در این مراسم، گفت: توسعه سلامت الکترونیک یکی از احتیاج های اساسی زندگی امروز است و باید برای همه گیر کردن این فناوری در کشور از تمام بازیگران این عرصه استفاده کنیم.
به گفته محمدی، در این حوزه چالش هایی مانند تنظیم گری، اخذ مجوزها، رفع مسائل موجود بر سر راه فعالیت شرکت های دانش بنیان و ... وجود دارد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می تواند در این زمینه ها به ما کمک کند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه گفت: باید نگاه به این حوزه توسعه ای باشد. باید تلاش کنیم برای ایجاد شفافیت و افزایش سرعت اقدامات درمانی در حوزه سلامت از فناوری های الکترونیکی و دیجیتالی استفاده کنیم.
محمدی همچنین گفت: توسعه زیرساخت های کارآفرینی و فضا های شتاب دهی در حوزه سلامت دیجیتال به همکاری همه بخش ها و حوزه های مرتبط با این فناوری احتیاج دارد.
ظرفیت بالای کشور برای توسعه سلامت الکترونیک
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این نشست، با اشاره به ضرورت توجه به بیماران صعب العلاج، گفت: یکی از مهم ترین نتایج اجرایی سازی طرح توسعه سلامت الکترونیک، کمک به بیماران صعب العلاج است. حضور شرکت های دانش بنیان به تسهیل اقدامات درمانی این بیماران کمک می کند.
به گفته قانعی، اجرای این طرح از تجویز نسخه های بی جهت و بی حد و مرز هم پیشگیری می کند. فقط باید تلاش کنیم مفاد این تفاهم نامه به شکلی دایمی و درست اجرایی شود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: ظرفیت های خوبی در حوزه پزشکی و آی تی در کشور وجود دارد که این ظرفیت ها می تواند به اجرای درست این طرح در کشور کمک کند.
در تفاهم نامه چه آمده است؟
به همین دلیل تفاهم نامه همکاری راه اندازی و توسعه مرکز شتابدهی و نوآوری فناوری های امیکس و فارماکوژنومیکس محاسباتی با اولویت مصرف منطقی دارو و پزشکی شخصی سازی شده در کشور میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعقد شد.
این تفاهم نامه با هدف تحقق سیاست های کلان ایران در حوزه علم و فناوری و تحقق حمایت از کالا ها و خدمات ملی و دانش بنیان در حوزه شهر هوشمند، میان ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی منعقد شد.
این تفاهم نامه به مدت 8 سال با هدف برنامه ریزی بلندمدت راهبردی، میان مدت و کوتاه مدت برای ارتقای توانمندی های تولید، صادرات و توسعه بازار داخلی، محصولات و خدمات در کسب وکار های حوزه فارماکوژنومیکس محاسباتی و فناوری های امیکس با رویکرد ارتقای سطح کیفی امضا شد.
همچنین ساماندهی، هماهنگی و اجرای حمایت اثربخش و هدفمند از کسب و کار های فارماکوژنومیکس محاسباتی و فناوری های امیکس و هدفمندی حمایت های دولت از تجاری سازی محصولات و خدمات کسب و کار های فارماکوژنومیکس محاسباتی و فناوری های امیکس با رویکرد فراهم سازی بستر رقابت پذیر کردن شرکت ها و رقابت پذیر شدن محصولات و خدمات تولیدی در بازار های داخلی و خارجی از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
حمایت فنی و قانونی از تاسیس و راه اندازی مرکز شتابدهی و نوآوری فارماکوژنومیکس محاسباتی و فناوری های امیکس، ارائه مجوز مرکز شتاب دهی، انجام اقدامات لازم برای تصویب تشکیلات مرکز در مراجع ذی صلاح، کمک به انتقال تجربه و تأمین منابع اطلاعاتی مورد احتیاج برای فعالیت های مرکز با همکاری مجموعه ها و نهاد های ذیربط و ذینفع، معرفی استارتاپ های فعال در حوزه سلامت، پزشکی و کشاورزی به مرکز و معرفی و فراهم کردن تعامل مؤثر با مربیان، صندوق ها و شرکت های سرمایه گذاری مخاطره پذیر و سایر شتابدهنده ها و مراکز نوآوری در کشور از جمله تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این تفاهم نامه است.
حمایت فنی و قانونی از تأسیس و راه اندازی مرکز شتابدهی و نوآوری فارماکوژنومیکس محاسباتی و فناوری های امیکس، انجام اقدامات لازم جهت تصویب تشکیالت مرکز در مراجع ذیصلاح و کمک به انتقال تجربه و تأمین منابع اطلاعاتی مورد احتیاج برای فعالیت های مرکز با همکاری مجموعه ها و نهاد های ذیربط و
ذینفع هم بخشی از تعهدات قید شده در تفاهم نامه برای ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
همچنین سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز متعهد شده است که هماهنگی و کمک به تأمین منابع اطلاعاتی مورداحتیاج و هماهنگی و همکاری برای فعالیت های مرکز با همکاری مجموعه ها و نهاد های ذیربط و ذینفع و معرفی استارتاپ های فعال در حوزه غذایی و دارویی مبتنی بر موضوع مرکز شتاب دهی به شرکت ها و کارخانجات مرتبط و کمک و حمایت از مرکز شتاب دهنده و طرح های پیروز و محصولات و خدمات تجاری شده توسط استارتاپ های تحت پوشش مرکز را اجرایی کند.
منبع: خبرگزاری دانشجو