کشف یک اتفاق غیرمنتظره در ریه افراد مبتلا به کرونا
به گزارش مرجع مقالات، خبرنگاران : یک گروه بین المللی از پژوهشگران با همکاریمجید کاظمیان و بهداد افضلی از دانشمندان ایرانی، توانستند یک واکنش سلولی غیرمنتظره را در ریه افراد مبتلا به کووید-19کشف کنند که می تواند عامل دشواری درمان این بیماری باشد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، بینش های جدید در مورد واکنش ایمنی نسبت به کروناویروس می توانند به ارائه روش های درمانی بهتر کمک کنند.
یک گروه بین المللی از پژوهشگران با همکاری دانشمندان ایرانی، مجید کاظمیان و بهداد افضلی، به طور غیرمنتظره ای دریافتند که یک جهت بیوشیمیایی موسوم به سامانه کمپلمان ایمنی (immune complement system)، به واسطه ویروس در سلول های ریه برانگیخته می شود. شاید این جهت بتواند دلیل دشواری درمان کووید-19 را توضیح دهد.
نظر پژوهشگران این است که شاید ارائه داروهای ضد ویروس به همراه داروهایی که این فرآیند را مهار می کنند، مؤثرتر باشد. آنها با استفاده از یک مدل درون کشتگاهی از سلول های ریه انسان دریافتند که داروی رمدسیویر (Remdesivir) به همراه داروی روکسولیتینیب (Ruxolitinib)، این واکنش را مهار می کند.
این شواهد، نتایج آزمایش های جدیدی را که نشان می دهند روکسولیتینیب به تنهایی نمی تواند داروی امیدوارکننده ای برای درمان کووید-19 باشد، نقض می کنند.
مجید کاظمیان ، استادیار بخش علوم رایانه و بیوشیمی دانشگاه پردو (Purdue University) گفت: ما قصد داریم بیش از 1600 دارو را که پیشتر به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) رسیده اند، مورد بررسی قرار دهیم.
دانشمندان در چند سال گذشته دریافته اند سامانه کمپلمان ایمنی می تواند نه تنها در جریان خون، بلکه درون سلول ها کار کند. کاظمیان ادامه داد: پژوهش ما نشان می دهد که این واکنش، در سلول های ساختارهای کوچک موجود در ریه موسوم به alveoli برانگیخته می شود.
وی اضافه نمود: ما دریافتیم که عفونت ناشی از کروناویروس در سلول های ریه، از یک راه بی سابقه به بیان سامانه فعال شده کمپلمان می پردازد. این موضوع برای ما کاملا غیرمنتظره بود، زیرا ما به فکر فعال شدن این سیستم در سلول ها یا حداقل سلول های ریه نبودیم. ما منبع کمپلمان را معمولا کبد می دانیم.
کلودیا کمپر (Claudia Kemper)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یافته های جدید ما غافلگیرکننده هستند. سامانه کمپلمان، به عنوان یک سامانه نگهبان در نظر گرفته می شود که از میزبان در برابر عفونت های ناشی از باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها محافظت می کند. انتظار نمی رود که این سامانه در شرایط عفونت ناشی از کروناویروس، مقابل میزبان قرار بگیرد و در التهاب مخرب بافت که در موارد شدید کووید-19 رخ می دهد، نقش داشته باشد. ما باید هنگام مقابله با کووید-19، به تعدیل این سامانه داخل سلول فکر کنیم.
دکتر بهداد افضلی (Behdad Afzali)، از پژوهشگران این پروژه گفت: اکنون نشانه هایی وجود دارند که نشان می دهند این موضوع، پیامدهایی برای دشواری درمان کووید-19 به همراه دارد.
وی اضافه نمود: یافته های این پژوهش، شواهد مهمی را فراهم می کنند که نشان می دهند نه تنها ژن های مرتبط با سامانه کمپلمان، از قابل توجه ترین جهتهای تحت تاثیر کروناویروس در سلول های آلوده هستند، بلکه فعالیت سامانه کمپلمان، درون سلول های اپیتلیال ریه که عفونت در آنها پیش آمده است، رخ می دهد.
افضلی ادامه داد: شاید این موضوع بتواند توضیح دهد که چرا هدف قرار دادن سامانه کمپلمان در بیرون از سلول ها و در گردش خون، به طور کلی در بیماران مبتلا به کووید-19 ناامیدکننده بوده است.
افضلی تاکید کرد که باید آزمایش های بالینی مناسبی صورت بگیرند تا تعیین شود که آیا یک درمان ترکیبی می تواند امکان نجات را فراهم کند یا خیر.
این پژوهش در مجله Science Immunology به چاپ رسید.
منبع: اقتصادنیوز