چطور شور لوبیا سبز ترد و سرکه ای را بدون لیزی و کپک درست کنیم؟
به گزارش مرجع مقالات، شور لوبیا سبز یکی از خوشمزه ترین انواع شور است که می توانید آن را همراه غذاهای مختلف میل کنید. درست کردن شوری و ترشی یکی از قدیمی ترین تکنیک هایی است که برای تازه نگهداشتن و طعم دار کردن سبزیجات و میوه های مختلف به کار می رفته است. این تکنیک هنوز هم در سراسر جهان پرکاربرد است. اگر شما هم از هواداران و شور هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه شور لوبیا سبز ترد و سرکه ای را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه شور لوبیا سبز
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
لوبیا سبز | به اندازه لازم |
گلپر آسیاب شده | به اندازه لازم |
سیر تازه | 1 بوته |
فلفل سبز تند | به اندازه دلخواه |
ترخون و شوید تازه | به اندازه لازم |
تخم گشنیز | به اندازه لازم |
زیره سبز | به اندازه لازم |
نمک | 1 قاشق غذاخوری به ازای هر لیوان |
سیاه دانه | به اندازه لازم |
آب | به اندازه لازم |
سرکه سفید | به اندازه کافی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه شور لوبیا سبز: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه شور لوبیا سبز
در طرز تهیه شور لوبیا سبز مثل بهتر است از لوبیاهای تر و تازه، ریز و ترد و بعلاوه، از ترکیب سبزیجات معطری مانند ترخون، شوید، نعنا و جعفری بهره ببرید.
مرحله اول: مواد اولیه شور لوبیا سبز را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه شور لوبیا سبز، لوبیاها را به دقت بشویید تا همه آلودگی های آن رفع شوند. سپس، لوبیاها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. در ادامه، سر و ته لوبیاها را برش بزنید و آن ها را در ابعاد میانه خرد کنید.
ترخون و شوید تازه را هم به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. احتیاجی نیست این سبزیجات را خیلی ریز کنید؛ فقط کافی است، ساقه های چغر و برگ های زرد را جدا نموده و ترخون و شوید را همراه با ساقه های ترد و جوان به قطعات کوچک تر تقسیم کنید.
بوته سیر را هم بشویید و پوست حبه های سیر را بگیرید. حبه های بدون پوست و پاکیزه را کنار بگذارید تا بعدا به شور لوبیا سبز اضافه کنید. فلفل های تند را نیز به خوبی بشویید و کنار بگذارید. توجه داشته باشید، برای درست کردن شور احتیاجی نیست سبزیجات کاملا خشک شوند. فقط باید سبزیجات و محتویات شور به دقت شسته شوند تا گرد و غبار و آلودگی آن ها به طور کامل رفع گردد.
مرحله دوم: ظروف مخصوص نگهداری شور را استریل کنید
بطری های شیشه ای درب دار برترین گزینه برای نگهداری انواع شور و ترشی به حساب می آیند. برای استریل کردن ظروف شیشه ای، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید. مدتی منتظر بمانید تا آب بجوشد. سپس، شیشه ها را برای 15 دقیقه داخل قابلمه قرار دهید تا ظروف شیشه ای در آب در حال جوش باقی بمانند.
پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و شیشه ها را با احتیاط از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شوند. در ادامه، سطوح داخلی شیشه ها را با یک دستمال نخی تمیز خشک کنید یا برای مدتی در معرض هوا قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
مرحله سوم: مواد طعم دهنده را در شیشه بریزید
در این مرحله از طرز تهیه شور لوبیا سبز، بسته به اندازه سبزیجات و مواد اولیه و بعلاوه، با توجه به ابعاد هر یک از ظروف شیشه ای، تعدادی از حبه های سیر، اندازهی گلپر آسیاب نشده، تخم گشنیز، سیاه دانه، زیره سبز و بخشی از فلفل های تند را در هر یک از بطری ها بریزید.
به دلخواه، می توانید فلفل ها را به صورت کامل یا برش خورده به محتویات شور لوبیا سبز اضافه کنید. برش زدن فلفل تند موجب می گردد طعم آن کاملا به خورد باقی مواد برود.
برای خرید گلپر آسیاب نشده، تخم گشنیز، سیاه دانه و زیره سبز می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: لوبیا سبز را اضافه کنید
حالا، قطعات لوبیا سبز را به صورت عمودی در شیشه ها قرار دهید و لابه لای آن ها را با چند ساقه ترخون و شوید تازه پر کنید. یکی دو شاخه ترخون و شوید برای هر بطری کفایت می نماید.
مرحله پنجم: محلول آب و نمک را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه شور با لوبیا سبز، بسته به سایز شیشه ها باید اندازهی محلول آب نمک را آماده کنید. برای این منظور، ابتدا آب را بجوشانید و مدتی صبر کنید تا خنک گردد.
سپس، نمک را به آب جوشیده و خنک شده اضافه کنید. توجه داشته باشید، به ازای هر لیوان آب باید یک قاشق غذاخوری سر پر نمک بریزید. سپس، آب نمک را به گونه ای به شیشه ها اضافی کنید که حدود یک سوم بطری خالی بماند.
برای خرید نمک می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: سرکه را به محتویات شور اضافه کنید
حالا، اندازهی سرکه را هم در شیشه های حاوی سبزیجات و ترکیبات شور بریزید تا بطری ها نسبتا پر شوند. سپس، درب بطری ها را ببندید و اطراف درب را با چسب نواری پهن کاملا دورگیری کنید.
برای خرید سرکه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: شیشه ها را در مکان مناسبی بگذارید
امیدواریم تا این جا مراحل درست کردن شور لوبیا سبز را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا، وقت آن است که شیشه های حاوی شور را برای 20 الی 30 روز در مکان تاریک و خنکی بگذارید تا کاملا جا افتاده و خوشمزه گردد. توجه داشته باشید، در طول این مدت اصلا نباید شیشه ها را تکان بدهید.
مرحله آخر: شور لوبیا سبز را سرو کنید
پس از گذشت 20 روز تا یک ماه، شور لوبیا سبز شما کاملا جا افتاده و آماده سرو خواهد بود. این چاشنی خوشمزه را می توانید با ،، خوراک یا حتی به عنوان دورچین با غذاهای فرنگی و میل کنید.
شما می توانید انواع و را به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه شوری لوبیا سبز
- برای تهیه شور لوبیا سبز حتما از لوبیاهای تر و تازه و سالم بهره ببرید. بهتر است لوبیاهای ریز و ترد را برای این کار انتخاب کنید.
- اگر به ترخون و شوید تازه دسترسی ندارید، می توانید از ترخون و شوید خشک برای درست کردن شور بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی نعنا و جعفری تازه یا خشک شده را نیز به ترکیبات شور لوبیا سبز اضافه کنید.
- در طرز تهیه شور لوبیا سبز، احتیاجی نیست لوبیاها را بپزید.
- در طول آماده شدن شور، اصلا نباید ظروف حاوی سبزیجات را تکان بدهید یا سر و ته کنید. دلیلش هم این است که این چاشنی در فرآیند آماده شدن، گاز فراوری می نماید. بنابراین، اگر ظرف را تکان دهید، ممکن است مایعات درون آن از شیارهای اطراف درب بیرون بزند و سر ریز کند.
- در صورت تمایل، می توانید دیگر سبزیجات و صیفی جات دلخواه مانند هویج و گل کلم یا خیار و کلم قرمز را نیز به محتویات شور لوبیا سبز اضافه کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن شور لوبیا سبز
چرا شور کپک می زند؟
اگر ظروف شیشه ای مخصوص نگهداری شور از جمله شور لوبیا سبز را به خوبی استریل نکنید یا اگر سبزیجات به کار رفته در شور را با دقت نشویید، این چاشنی خوشمزه احتمالا کپک خواهد زد.
چرا حبه های سیر در شور سبز می گردد؟
واکنش سرکه با دیواره های سلولی سیر از مهم ترین دلایل سبز شدن حبه های سیر در ترشی و شور است. برای جلوگیری از این امر، پیشنهاد می کنیم شور را با استفاده از نمک بدون ید و آب مقطر تهیه کنید. ضمناً، از قرارگیری ظرف حاوی شور در معرض نور خورشید جلوگیری کنید. از سوی دیگر، می توانید حبه های سیر را برای چند ساعت در محلول آب نمک بخیسانید و سپس، در شور بریزید. خبر خوب این است که خوردن سیر سبز کاملا بلامانع بوده و برایتان هیچ ضرری ندارد.
چرا شور لیز می گردد؟
از مهم ترین عوامل موثر در لیز شدن انواع شور می توان به کم بودن اندازه نمک، غوطه ور نشدن کامل سبزیجات در ترکیب سرکه، آب و نمک و بعلاوه، محکم نبودن درب ظرف و ورود هوا به داخل آن اشاره نمود.
چرا شور نرم می گردد؟
برای جلوگیری از نرم شدن شور پیشنهاد می کنیم حتما از آب تصفیه شده و جوشیده بهره ببرید. با انجام این کار، احتمال نرم شدن سبزیجات و فعالیت میکروبی در ظرف حاوی شور را کاهش می دهید.
منبع: افق کوروش